Van de Kamp & Lolkema - Logo

‘Korte lijnen naar het ziekenhuis’

Nieuwsbericht

Een ongeluk met een verbrijzelde pols als gevolg zette het leven van Erna Smaling flink op z’n kop. Maar gelukkig is er inmiddels zicht op een flinke vooruitgang.

‘Na twee operaties mocht ik starten met fysiotherapie. Helaas bleek mijn pols toen niet flexibel genoeg, daarom moest ik wéér onder het mes. Na deze derde operatie kon ik écht aan de slag bij de fysiotherapeut. Ik wilde zoveel mogelijk kracht en beweging terugkrijgen, om mijn werk weer te kunnen doen.’ Na het behandeltraject bij fysiotherapeut en handtherapeut Bethilde Wouters kon Erna haar baan als verpleegkundige weer oppakken. ‘Het maximale resultaat was behaald, dankzij de professionele hulp van Bethilde.’

Korte lijnen naar het ziekenhuis - Van de Kamp & Lolke

Fysiotherapie en prothese

Maar het zit niet mee. ‘Nadat ik weer volledig aan het werk was gegaan, kreeg ik een terugslag en veel pijnklachten. Die bleken veroorzaakt te worden door slijtage.’ Vanwege die slijtage is in april opnieuw een operatie gepland. Dat wordt de vierde. ‘Ik krijg dan een prothese. Daarna moet ik opnieuw revalideren, in de hoop dat ik mijn werk weer kan oppakken. Bethilde weet al dat ze mij weer gaat zien als ik mijn kunstpols heb.’

Kennis delen

Waarom de Puttense heeft gekozen voor fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema? ‘Autorijden is gezien mijn pols geen optie. Het was dus logisch om een fysiotherapeut dichtbij huis te kiezen. En dat was een goede keuze. Bethilde heeft me erg goed geholpen. Ze is kundig en inventief, waardoor de therapie afwisselend en uitdagend is. Zo word je geprikkeld om door te gaan en er het beste uit te halen.’ De prothese die Erna binnenkort krijgt, is nieuw voor de handtherapeut. Een van de andere fysiotherapeuten heeft wél ervaring met deze specifieke prothese. ‘Super dat ik straks kan gaan revalideren bij Bethilde. Bij vragen kan zij terugvallen op haar collega. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in goede handen ben.’

Uitstekende informatieoverdracht

Ook de uitgebreide informatieoverdracht naar het ziekenhuis is naar grote tevredenheid. ‘De arts gaf aan dat de gedetailleerde verslagen van de fysiotherapeut erg nuttig waren. De chirurg kon hierop voortborduren. Zo draagt Van de Kamp & Lolkema nu alvast bij aan mijn herstelproces straks.’

Meest recente artikelen