Van de Kamp & Lolkema - Logo

Elleboogklachten

Van de Kamp & Lolkema

Elleboogklachten kunnen erg vervelend zijn. Dagelijks maakt u honderden keren gebruik van uw ellebooggewricht, de verbinding tussen bovenarm en onderarm. De meest voorkomende klacht is pijn aan de buitenzijde van de elleboog (tenniselleboog). Ook behandelen we bij Van de Kamp & Lolkema geregeld patiënten met pijn aan de binnenkant van de elleboog (golferselleboog) of een slijmbeursontsteking.

Wat is een tenniselleboog?

De tenniselleboog is een veel voorkomende blessure die lang niet alleen bij tennissers voorkomt. De tenniselleboog is een overbelastingssyndroom. Dat betekent dat de pees van de strekspieren van de hand zijn overbelast. Deze strekspieren in de onderarm lopen over het polsgewricht en hechten aan op de buitenkant van de elleboog. Op deze plek ontstaan de klachten.

Elleboogklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Welke behandeling helpt bij een tenniselleboog?

Het is belangrijk dat u als patiënt zelf overmatige en verkeerde belasting vermijdt. Uw fysiotherapeut stimuleert met drukmassage de doorbloeding van de pees en gaat met u aan de slag met kracht- en coördinatieoefeningen voor de onderarmspieren.

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog is een ontsteking aan de binnenzijde van de elleboog. Belangrijke buig- en onderarmspieren, die tot aan de vingers lopen, trekken relatief te hard aan de aanhechtingsplaats zodat bij de pees of spierbuik een zeurende chronische klacht ontstaat. Langdurige overbelasting van deze onderarmspieren ten opzichte van de andere groepen spieren in de onderarm is meestal de oorzaak. Een golferselleboog komt onder meer voor bij golfers, tennissers en sportklimmers, maar bijvoorbeeld ook bij mensen die dagelijks zwaar tillen.

Elleboogklachten - Van de Kamp & Lolkema

Welke behandeling helpt bij een golferselleboog?

De fysiotherapeut helpt de elleboog te leren ontlasten en de aangedane spieren te versterken. Bij een golferselleboog met flinke bewegingsbeperkingen in het gewricht is de fysiotherapie meestal uitgebreider. Soms maakt ook dry needling deel uit van het behandelplan. Meestal levert de behandeling een mooi resultaat op. In sommige gevallen is een operatie noodzakelijk om van de pijn af te komen.

Ik heb elleboogklachten. Is het een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeursontsteking bij de elleboog is te herkennen aan een flinke zwelling op de punt van de elleboog. De oorzaak is meestal vaak en langdurig steunen op de elleboog. De slijmbeursontsteking gaat meestal vanzelf over. Soms is het noodzakelijk om te koelen en in overleg met de huisarts ontstekingsremmers te nemen.

Pijn aan uw elleboog? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij elleboogklachten

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut