Sportfysiotherapie in Putten en omgeving

Sportfysiotherapie

Sport en fysiotherapie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, dit is ook het geval bij fysiotherapie van de Kamp & Lolkema. Een blessure, niet meer op het gewenste niveau zijn of pijnklachten bij het sporten komen veel voor. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen. Sportfysiotherapie neemt binnen onze praktijk een belangrijke plaats in. Onze ruime fitnesszaal beschikt over uitgebreide, moderne apparatuur om u de beste behandeling te kunnen bieden.
Onze therapeuten zijn zeer ervaren in het behandelen van sporters in de regio, mede door onze samenwerking met verschillende sportclubs in Putten.

 

Werkwijze

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Bovendien weet hij hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. De meerwaarde van specialistische sportfysiotherapie ziet u terug in het behandelplan en/of het revalidatieschema dat de therapeut met u opstelt. Er wordt gekeken naar uw motoriek en er wordt geanalyseerd hoe de blessure is ontstaan. Hij of zij biedt u behandelingen die specifiek op uw lichaam én uw sport zijn toegesneden. Zo kunt u na een blessure herstellen en (weer) op het gewenste en hoogst mogelijke sportniveau komen. De sportfysiotherapeut overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

 

Sportfysiotherapie bij Van de Kamp & Lolkema

  • Samenwerking met diverse sportclubs in Putten;
  • Specialistische kennis en ervaring;
  • Toegesneden op u én op uw sport;
  • Advies en behandelingen gericht op zowel preventie als herstel.

 

Sportfysiotherapie ter preventie van blessures

Sportfysiotherapie kan ook worden ingezet om blessures – of herhaling van blessures – te voorkomen. Dit kan door het geven van adviezen over bijvoorbeeld voeding of de maximale spierbelasting, maar ook door het (leren) aanleggen van sportbandages en sporttapes. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

 

Revalidatie na operaties

Uiteraard kan er bij een blessure sprake zijn van een te grote schade aan één van uw gewrichten. Soms is hiervoor een operatieve ingreep nodig om te kunnen herstellen. Herstel na operaties als o.a. kruisbandplastiek, meniscusproblematiek, schouder- en enkeloperaties kunnen we met onze sportfysiotherapie bij Van de Kamp & Lolkema goed opvangen. We willen u de beste begeleiding geven om u zo snel mogelijk weer terug te kunnen laten keren naar uw sport, op het niveau dat bij u past.

 

Behandeling

Blessures aan de knie, enkel en schouder zijn de meest voorkomende klachten waarmee sporters naar de fysiotherapeut gaan. De therapie richt zich in deze en andere gevallen niet alleen op het herstel van de gewrichten in kwestie, maar kan ook gericht zijn op de lichaamsdelen die – al dan niet ter compensatie van de minder valide gewrichten – beter te belasten zijn. Zo kan door sportfysiotherapie bij Van de Kamp en Lolkema een evenwichtige belasting van spieren en gewrichten, die bij u als sporter past, gerealiseerd worden.