Van de Kamp & Lolkema - Logo

Behandeltraject fysiotherapie

Van de Kamp & Lolkema

Overzichtelijk behandeltraject

$
Stap 1
Intake
$
Stap 2
Onderzoek
$
Stap 3
Behandeling
Stap 4
Afronding
Stap 1

Intake

Een afspraak maken bij de fysiotherapeut? Dat kan eenvoudig door te bellen, mailen of een appje te sturen. We stellen een aantal gerichte vragen om te bepalen welke fysiotherapeut en behandeling bij uw aandoening passen. Daarna plannen we zo snel mogelijk uw eerste afspraak. Voor een afspraak bij de fysiotherapeut hebt u geen verwijzing van de huisarts nodig.

Stap 2

Onderzoek

Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut uw klachten in kaart. Uw behandelaar stelt onder meer vragen over uw medische geschiedenis, het ontstaan van de klachten en de locatie van de pijn. Uw antwoorden en een lichamelijk onderzoek leiden tot een diagnose, die de therapeut ter plekke met u bespreekt. Ook de behandeling van de klachten komt aan bod.

Stap 3

Behandeling

Met een persoonlijke behandeling begeleidt uw therapeut u op weg naar herstel. Het plan is volledig afgestemd op uw specifieke behoeften. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit verschillende behandelmethoden, zoals oefentherapie, manuele therapie, massage en advies over houding en beweging. Vaak krijgt u ook oefeningen mee voor thuis.

Stap 4

Afronding

Uw fysiotherapeut bespreekt met u voortdurend de voortgang. Zodra uw klachten aanzienlijk zijn verminderd en er tijdens dagelijkse bezigheden of het sporten nauwelijks belemmeringen meer zijn, is het tijd om het behandeltraject af te ronden. Soms blijkt fysiotherapie ondanks alle inspanningen niet de oplossing voor uw klachten. In dat geval verwijzen we u bijvoorbeeld door naar de huisarts voor een bezoek aan het ziekenhuis.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut