Van de Kamp & Lolkema - Logo

Kinderfysiotherapie

Van de Kamp & Lolkema

Kinderfysiotherapie in Putten en omgeving

Een huilbaby, zoon/dochter met een ontwikkelingsachterstand of een kind met andere problematiek? Kinderfysiotherapie helpt om vertragingen of afwijkingen in de ontwikkeling van uw kind (0-18 jaar) te voorkomen of bij te sturen. Het specialisme kinderfysiotherapie neemt een belangrijke plaats in binnen fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema. In Putten zijn wij de enige geregistreerde kinderfysiotherapiepraktijk.

Kinderfysiotherapie is een specialisme

De kinderfysiotherapeut heeft specifieke kennis van de (motorische) ontwikkeling bij kinderen en jongeren, afwijkingen kunnen daarom snel onderkend worden. Eventueel kan de kinderfysiotherapeut doorverwijzen naar andere specialisten wanneer dit noodzakelijk is. Hij of zij heeft bij de masteropleiding kinderfysiotherapie ook kennis opgedaan van de manier waarop kinderen motorisch leren en daarom kan de kinderfysiotherapeut daar met speciale oefeningen en behandelingen op inspelen.

Kinderfysiotherpapie - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Kinderfysiotherapie bij Van de Kamp & Lolkema

  • Gespecialiseerd in de behandeling van baby’s met het KISS-syndroom
  • Ervaring met en kennis van afwijkingen in de sensomotorische integratie
  • Samenwerking met andere zorgspecialisten als kinderarts, consultatiebureau of logopedist
  • Kind en ouder(s) staan centraal
  • Veel oefenmogelijkheden, speciaal voor kinderen

Huilbaby’s

Fysiotherapie van de Kamp & Lolkema in Putten biedt specialistische kinderfysiotherapie in combinatie met manuele therapie bij kinderen met voorkeurshouding en/of extreem huilen. Er kan sprake zijn van een verstoorde symmetrie, een scheefstand van de hoge nekwervels. Dit kan bijvoorbeeld zijn ontstaan door een zware bevalling of een verkeerde voorkeurshouding van de baby. Met specialistisch manueel therapeutisch onderzoek kunnen wij er snel achter komen of uw kind dit probleem heeft en dit snel en verantwoord proberen op te lossen.

Kinderfysiotherapie bij peuters en kleuters

Bij peuters en kleuters met motorische ontwikkelingsproblemen, bewegingsangst, een afwijkend looppatroon (tenenlopen), een te lage of hoge spierspanning, orthopedische afwijkingen en aangeboren afwijkingen die de motoriek beïnvloeden, kan kinderfysiotherapie erg succesvol zijn.

Kinderfysiotherapie bij baby’s

Kinderfysiotherapie is bij baby’s zinvol als er bijvoorbeeld sprake is van een motorische ontwikkelingsachterstand, bij te vroeg geboren kinderen, bij baby’s met een voorkeurshouding die een goede motorische ontwikkeling in de weg kan staan, huilbaby’s met bijvoorbeeld het KISS-syndroom en de zogenaamde ‘billenschuivers’ (kinderen die zich al schuivend op hun billen voortbewegen in plaats van te kruipen). Bij kinderen met aangeboren afwijkingen of syndromen is aanvang van kinderfysiotherapie al op jonge leeftijd aan te raden.

Kinderfysiotherapie bij oudere kinderen (tot 18 jaar)

Kinderfysiotherapie zetten we bij oudere kinderen in als er sprake is van een motorische ontwikkelingsachterstand, bij sensorische informatieverwerkingsproblemen, bij schrijfproblemen van motorische aard, houdingsproblemen, ademhalingsproblematiek (bijv. astma of cystic fibrosis) of bij sportblessures.

Hebt u vragen over kinderfysiotherapie in Putten in omgeving of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Onze specialistische kinderfysiotherapeuten

Maak eenvoudig een afspraak voor een behandeling kinderfysiotherapie