Van de Kamp & Lolkema - Logo

Kaakklachten

Van de Kamp & Lolkema

Pijn in of rond uw kaak? De kaakfysiotherapeut (ook bekend als orofaciaal therapeut) van Van de Kamp & Lolkema in Putten is gespecialiseerd in het kaakgewricht en weet als geen ander wat er nodig is om de oorzaak te vinden en de pijn te verlichten.

Hoe herken ik kaakklachten?

Soms zijn kaakklachten zeer herkenbaar. U hebt bijvoorbeeld letterlijk pijn in de kaken, raakt vermoeid bij het kauwen of hebt moeite met hard of taai voedsel. Ook het niet ver genoeg kunnen openen van de mond, kaakgewrichtsgeluiden en het niet kunnen bespelen van een muziekinstrument zijn kenmerkend bij kaakklachten. Minder bekend bij het grote publiek is dat kaakklachten ook tot hevige oorpijn en hoofdpijn kunnen leiden.

Kaakklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Wat is de oorzaak van mijn kaakklachten?

Kaakklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij een val is de oorzaak overduidelijk, maar meestal is er uitgebreid onderzoek nodig.Kaakgewrichtsgeluiden kunnen duiden op osteoporose. Hevige hoofdpijn kan duiden op verhoogde spanning van de kaakspieren. In veel gevallen kan de oorzaak liggen in andere tijdelijke factoren zoals stress. Stress is een van de factoren die kaakklachten veroorzaakt en in stand houdt.

Waarom naar de kaakfysiotherapeut?

Het kaakgewricht is qua bouw een van de meest ingewikkelde gewrichten van het menselijk lichaam. Het is omgeven door een ingenieus stelsel van banden en pezen en een groot aantal spieren die de kaak bedient. Als er ook maar iets met een van de structuren van het gewricht aan de hand is, kan dit al grote gevolgen hebben voor het functioneren van de kaak. De kaakfysiotherapeut is gespecialiseerd in dit gewricht en kan de allerbeste behandeling bieden.

Kaakfysiotherapie - craniofasciale therapie - Van de Kamp & Lolkema

Welke behandelingen bij de kaakfysiotherapeut?

Bij de behandeling van kaakklachten zijn vaak meerdere disciplines betrokken. De kaakfysiotherapeut werkt bijvoorbeeld samen met kaakchirurgen, tandartsen en psychologen. De behandeling van de kaakfysiotherapeut is onder meer gericht op het ontspannen van kaak en schouders.

Wanneer moet ik met kaakklachten naar het ziekenhuis?

Als de kaakchirurg vermoedt dat er sprake is van een breuk in het kaakgewricht dan wordt u doorverwezen naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto.

Hebt u kaakklachten? Of wilt u meer weten over onze behandelingen? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij kaakklachten

Craniofaciale therapie

Last van hoofdpijn, tandenknarsen of andere specifieke klachten in het aangezicht of rond de kaak? Dan kunt u in Putten terecht bij Van de Kamp & Lolkema voor een behandeling van onze gespecialiseerde craniofaciale therapeut.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode die we bij Van de Kamp & Lolkema in Putten inzetten om pijn en spierklachten te verminderen. De gespecialiseerde fysiotherapeut behandelt zogeheten triggerpoints met dunne naalden.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut