Van de Kamp & Lolkema - Logo

Heupklachten

Van de Kamp & Lolkema

Heupklachten? Fysiotherapie helpt als lopen en staan niet meer vanzelf gaan. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten behandelen de oorzaak van uw klachten, verlichten de pijn en brengen u letterlijk weer in beweging.

Waaraan herkent u heupklachten?

Meestal zijn heupklachten te herkennen aan pijn, moeite met lopen en staan en stijfheid. Heupklachten zijn erg divers. De oorzaak kan zowel in het gewricht als in omliggende spieren liggen. De pijn kan uitstralen naar lies, bil of bovenbeen.

Heupklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Welke oorzaken heupklachten?

Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan overbelasting, een slijmbeursontsteking, overgewicht, breuk of aandoeningen zoals artrose. Soms voelt u de pijn erin schieten tijdens een bepaalde beweging, maar de pijn kan er ook ‘insluipen’. Dat laatste is het geval bij chronische heupklachten.

Welke behandeling bij heupklachten?

De fysiotherapeut maakt voor uw heupklachten een persoonlijk behandelplan, op basis van de oorzaak van uw klachten. Vaak bestaat de behandeling uit gerichte oefeningen om spieren te versterken en advies over houding en beweging. Manuele therapie kan bijdragen aan een betere werking van het heupgewricht.

Heupklachten - Van de Kamp & Lolkema

Kan de fysiotherapeut alle oorzaken van heupklachten behandelen?

Bij heupklachten is fysiotherapie in de meeste gevallen effectief. Bij een versleten heup of slijmbeursontsteking is ons advies om eerst contact te zoeken met uw huisarts.

Ik heb een nieuwe heup gekregen? En nu?

Na een heupoperatie is het belangrijk om het bewegen weer stap voor stap op te bouwen. Dat is bijvoorbeeld het geval na ziekenhuisbezoek vanwege een gebroken heup of een nieuwe heup. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in revalidatie na een heupoperatie.

Waarom is het belangrijk om niet te lang door te lopen met heupklachten?

Uw heupgewricht gebruikt u onder meer om te lopen, bukken, zitten en staan. Als u uw heupklachten verwaarloost is de kans groot dat ze verergeren waardoor de pijn toeneemt en het herstel langer gaat duren. Ook zien we vaak dat mensen met heupklachten minder gaan bewegen en dat is niet bevorderlijk voor de algehele gezondheid.

Hebt u heupklachten? Of wilt u meer weten over onze behandelingen? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij heupklachten

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Sportfysiotherapie

Iedere sportblessure is er één te veel. Gelukkig kunt u bij Van de Kamp & Lolkema in Putten terecht voor sportfysiotherapie van hoog niveau. Sportfysiotherapie neemt binnen onze praktijk een belangrijke plaats in. Onze ruime fitnesszaal beschikt over uitgebreide, moderne apparatuur om u de beste behandeling te kunnen bieden. Onze sportfysiotherapeuten zijn zeer ervaren in het behandelen van sporters in de regio, mede door onze samenwerking met verschillende sportclubs in Putten.

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode die we bij Van de Kamp & Lolkema in Putten inzetten om pijn en spierklachten te verminderen. De gespecialiseerde fysiotherapeut behandelt zogeheten triggerpoints met dunne naalden.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut