Van de Kamp & Lolkema - Logo

Hoofdpijn

Van de Kamp & Lolkema

Bij hoofdpijn denkt u wellicht niet direct aan een bezoek aan de fysiotherapeut. Toch is er vaak een verband tussen hoofdpijn en spieren, pezen en gewrichten. Met de juiste behandeling slagen de gespecialiseerde fysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema er wekelijks in om hoofdpijn op te lossen of te verminderen. Daarbij gaat het om spanningshoofdpijn, cervicale hoofdpijn (vanuit de nek) en migraine.

Wat is de oorzaak van hoofdpijn?

Hoofdpijn is zeer complex en kan veel verschillende oorzaken hebben. In onze praktijk helpen we patiënten die hoofdpijn klachten ervaren als gevolg van een te hoge spierspanning, houdingsproblemen, cervicale (nek)problemen of een slechte doorbloeding.

Hoofdpijn - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Hoe gaan jullie mijn hoofdpijn behandelen?

Uitgebreid onderzoek is de basis voor een persoonlijk behandelplan. Binnen onze praktijk zijn meerdere disciplines gespecialiseerd in het oplossen van hoofdpijnklachten: fysiotherapeuten, manueel therapeuten en kaakfysiotherapeuten. Als team werken we nauw samen en bepalen we welke behandeling(en) het meeste bijdragen aan het oplossen of verminderen van uw hoofdpijn.

Wat doet een fysiotherapeut bij hoofdpijnklachten?

Met gerichte oefeningen versterken en ontspannen onze fysiotherapeuten de spieren rondom uw nek, schouders en bovenrug. Ook kunnen wij u technieken aanleren om uw lichaam te ontspannen. Stress kan namelijk een trigger zijn voor hoofdpijn. Soms passen we ook dry needling toe, een effectieve methode om spieren te laten ontspannen.

Hoofdpijnklachten - Van de Kamp & Lolkema

Wat doet de manueel theapeut bij hoofdpijnklachten?

De manueel therapeut past meerdere technieken toe om de spieren, gewrichten en weefsels in uw nek, schouders en bovenrug te mobiliseren en te ontspannen. Dit draagt bij aan het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de doorbloeding. Dit kan leiden tot verlichting van hoofdpijnklachten.

Wat doet de kaakfysiotherapeut (carniofaciale therapeut) bij hoofdpijn?

Craniofaciale therapie is een internationaal erkende behandel- en onderzoeksmethode die zich in de eerste plaats richt op de schedel, het kaakstelsel, het hoge nekgebied en het zenuwstelsel van het hoofd. Met specialistische technieken kan de therapeut de probleemgebieden aanpakken zodat u sneller en beter herstelt van uw spanningshoofdpijn.

Veel last van hoofdpijn? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij hoofdpijn

Craniofaciale therapie

Last van hoofdpijn, tandenknarsen of andere specifieke klachten in het aangezicht of rond de kaak? Dan kunt u in Putten terecht bij Van de Kamp & Lolkema voor een behandeling van onze gespecialiseerde craniofaciale therapeut.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode die we bij Van de Kamp & Lolkema in Putten inzetten om pijn en spierklachten te verminderen. De gespecialiseerde fysiotherapeut behandelt zogeheten triggerpoints met dunne naalden.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut