Van de Kamp & Lolkema - Logo

Lage rugklachten

Van de Kamp & Lolkema

Lage rugklachten, bijna iedereen heeft er weleens last van. Vaak verdwijnen de klachten gelukkig binnen enkele dagen vanzelf. Al langer last van een pijnlijke onderrug? De fysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema helpen u graag.

Waaraan herken je lage rugpijn?

Mensen met lage rugpijn ervaren vaak pijn bij bepaalde houdingen en bewegingen. Denk aan ’s ochtends opstaan of iets zwaars tillen. Soms is de pijn continu aanwezig. De pijn kan uitstralen richting been, bil of schouderbladen.

Lage rug klachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Wat zijn de oorzaken van lage rugklachten?

Meestal is een verkeerde houding in combinatie met een te hoge spierspanning de oorzaak van de lage rugklachten. Ook kan het zijn dat iemand een verkeerde manier van bewegen heeft. Zo kan het zijn dat iemand in zijn dagelijks werk een verkeerde tiltechniek gebruikt en zo zijn rug verkeerd belast. Ook stress kan van invloed zijn bij lage rugklachten. In sommige gevallen worden de rugklachten veroorzaakt door een aandoening als een hernia, infectie, ontsteking, osteoporose, fractuur of tumor.

Wat doet de fysiotherpeut bij lage rugklachten?

De behandeling van lage rugklachten bestaat meestal uit oefentherapie, gericht op het verlichten van de pijn, het verbeteren van uw houding en het bevorderen van herstel. Bij ernstige lage rugklachten werkt de fysiotherapeut vaak samen met de manueel therapeut en de ergotherapeut.

Lage rug klachten - Van de Kamp & Lolkema
Lage rug klachten - Van de Kamp & Lolkema

Wat doet de manueel therapeut bij lage rugklachten?

De manueel therapeut gebruikt meerdere technieken om bewegingsvrijheid van uw onderrug te vergroten, spierspanning te verminderen en de pijn te verlichten. Daarbij gaat het onder meer om manipulaties (kraken) en specifieke oefeningen.

Ik heb lage rugpijn? Moet ik op de bank of in bed gaan liggen?

Nee, het is juist belangrijk om zoveel mogelijk te blijven bewegen. Ook als dit pijnlijk is. Neem voor advies contact op met onze praktijk.

Heb ik een hernia?

Een hernia is een aandoening die optreedt wanneer een deel van een tussenwervelschijf uitpuilt en druk uitoefent op de omliggende zenuwwortels of het ruggenmerg. Lage rugpijn is vaak een van de eerste symptomen van een hernia. Ook uitstralende pijn, tintelingen en spierzwakte zijn kenmerkend voor een hernia. Neem bij twijfel contact met uw huisarts op. Een herniaoperatie kan nodig zijn om uw klachten te verhelpen. Na de operatie is het belangrijk om goed te revalideren. Bij Van de Kamp & Lolkema hebben we daar veel ervaring mee.

Lage rugklachten? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij lage rugklachten

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut