Van de Kamp & Lolkema - Logo

Bekkenklachten

Van de Kamp & Lolkema

U kunt er helaas over meepraten. Bekkenklachten hebben veel impact op uw dagelijks leven. Misschien schaamt u zich er zelfs voor. Blijf er niet mee rondlopen. De gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut van Van de Kamp & Lolkema kan in veel gevallen uw pijn en ongemak verlichten.

Wat doet een bekkenfysiotherapeut?

De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in de buik, lage rug, bekken en bekkenbodem. De spieren in de lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij lichaamshouding en beweging. Te zwakke, te gespannen of slecht functionerende spieren veroorzaken meestal de problemen. Onze bekkenfysiotherapeut helpt u om weer controle te krijgen over uw spieren en de spieren beter te gebruiken. Ook is zij een bevoegd deskundige om inwendig onderzoek bij vrouwen te doen.

Bekkenklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Wat merk je van bekkenklachten?

Bekkenklachten komen vaak voor. Veelvoorkomend zijn ongewild urineverlies, pijn tijdens het vrijen of pijnklachten door een verzakking van blaas, darmen of baarmoeder. Ook pijn tijdens zitten of lopen door scheefstand van het stuitje, bijvoorbeeld na een val, zien we geregeld voorbij komen in onze praktijk in Putten.

Hoe ontstaan bekkenklachten?

Veelvoorkomende oorzaken zijn zwangerschap, overbelasting, blessures of medische aandoeningen.

Bekkenfysiotherapie - stuitklachten - Van de Kamp & Lolkema
Bekkenfysiotherapie - Van de Kamp & Lolkema

Wie hebben er last van bekkenklachten?

Bij bekkenklachten denken de meeste mensen al snel aan zwangere vrouwen, maar we zien ook geregeld mannen en kinderen met bekkenklachten.

Zijn alle bekkenproblemen op te lossen met bekkenfysiotherapie?

Hoewel de meeste patiënten baat hebben bij bekkenfysiotherapie is het niet altijd mogelijk om de klachten volledig te verhelpen. Wel is het in bijna alle gevallen mogelijk om de pijn te verlichten en erger te voorkomen.

Wat is de NIMOC-methode?

De zogeheten NIMOC-methode is een behandeling voor stuitpijn na een val of zware bevalling. De bekkenfysiotherapeut past hierbij een techniek toe, waarmee ze de stand van het stuitje van buitenaf kan corrigeren. Vaak leidt dit al op korte termijn tot verlichting van uw klachten.

Hebt u bekkenklachten? Of wilt u meer weten over onze behandelingen? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij bekkenklachten

Bekkenfysiotherapie

Veel inwoners van Putten en wijde omgeving bezoeken Van de Kamp & Lolkema voor bekkenfysiotherapie. Onze geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zijn na het afronden van een speciale driejarige opleiding en meerdere jaren werkervaring uitgegroeid tot dé specialisten in het onderzoeken en behandelen van klachten in de buik, lage rug, bekken en bekkenbodem. Zij zijn ook bevoegd deskundigen om inwendig onderzoek bij vrouwen te doen.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut