Van de Kamp & Lolkema - Logo

Ontwikkelingsstoornis kind

Van de Kamp & Lolkema

Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Soms is er echter sprake van een ontwikkelingsstoornis. De kinderfysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema zijn gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar oud.

Waaraan herken ik een ontwikkelingsstoornis bij mijn kind?

Veel ouders herkennen een ontwikkelingsstoornis aan afwijkend gedrag ten opzichte van leeftijdsgenoten. Mijn baby kijkt de hele tijd naar één kant. Mijn kleuter valt vaak. Mijn kind heeft pijn in zijn knieën tijdens het rennen. Mijn kind is zo onhandig. Mijn puber schrijft nog altijd niet duidelijk leesbaar. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Ontwikkelingsstoornis kind - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Wat is de oorzaak?

Afwijkingen in de motorische ontwikkeling van uw kind kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak gaat het om een tekort aan motorische ervaring, waardoor de ontwikkeling niet goed verloopt. Soms is er sprake van een onderliggende aandoening.

Welke behandeling bij een ontwikkelingsstoornis?

Onze kinderfysiotherapeuten hebben de kennis in huis om afwijkingen te onderkennen en bij te sturen met een gerichte behandeling, afgestemd op het ontwikkelingsniveau van uw kind. En natuurlijk staat plezier voor uw kind tijdens de behandelingen altijd voorop. Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van motorische functies, spierkracht, balans en algemene fysieke gezondheid van kinderen met ontwikkelingsstoornissen.

Ontwikkelingsstoornis kind - Van de Kamp & Lolkema

Wat is het belang van het behandelen van een ontwikkelingsstoornis?

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Een ontwikkelingsstoornis kan invloed hebben op motorische vaardigheden, cognitieve ontwikkeling, communicatie en sociaal gedrag. Een vroegtijdige en gerichte behandeling draagt bij aan de algehele ontwikkeling van uw kind.

Wat is het verschil tussen een kinderfysiotherapeut en een gewone fysiotherapeut?

De kinderfysiotherapeut heeft dankzij het afronden van de masteropleiding kinderfysiotherapie specifieke kennis van de (motorische) ontwikkeling bij kinderen en jongeren, afwijkingen kunnen daarom snel onderkend worden. Wanneer dit noodzakelijk is, verwijst de kinderfysiotherapeut door naar andere specialisten.

Specialisaties bij ontwikkelingsstoornis kind

Kinderfysiotherapie

Een huilbaby, zoon/dochter met een ontwikkelingsachterstand of een kind met andere problematiek? Kinderfysiotherapie helpt om vertragingen of afwijkingen in de ontwikkeling van uw kind (0-18 jaar) te voorkomen of bij te sturen. Het specialisme kinderfysiotherapie neemt een belangrijke plaats in binnen fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema. In Putten zijn wij de enige geregistreerde kinderfysiotherapiepraktijk.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut