Van de Kamp & Lolkema - Logo

Knieklachten

Van de Kamp & Lolkema

Last van knieklachten? De knie is een complex gewricht dat essentieel is voor uw mobiliteit. Knieklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals sportblessures, overbelasting of een medisch aandoening als artrose. Wilt u weer bewegen zonder pijn? De fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema helpen u graag.

Hoe herken je knieklachten

Knieklachten uiten zich vaak in pijn of stijfheid rond de knieschijf of in de hele knie. Een knie kan na een trauma of overbelasting ook flink opzwellen.

Knieklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Wat is de oorzaak van knieklachten

Bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen zien we vaak knieklachten als gevolg van overbelasting, groei en trauma’s (jumpers knee, runners knee, Osgood Schlatter of verdraaiingen van de knie.) Bij mensen van middelbare leeftijd komen overbelasting en meniscusklachten relatief vaker voor. Bij ouderen zien we meer klachten als gevolg van artrose.

Fysiotherapie bij knieklachten

Bij de meeste knieklachten is er geen sprake van schade aan de structuren in en rond de knie. Met fysiotherapie (persoonlijk oefenprogramma) en relatieve rust zien we meestal dat de knie goed herstelt. Soms is er wel sprake van schade aan de kniebanden (binnen- buitenband of kruisbanden), pezen of meniscus. Ook in dit geval is een persoonlijk oefenprogramma een goede optie om de klachten te herstellen.

Zijn er naast het oefenprogramma ook nog andere behandelingen nodig?

Naast een oefenprogramma kan bij sommige knieklachten Shockwave, dry needling of manuele behandelingen een optie zijn. Deze behandelingen bieden we binnen onze praktijk aan, waardoor we snel kunnen schakelen en uw herstel nauwkeurig blijven monitoren.

https://vdkamp-lolkema.nl/aandoeningen/knieklachten/
https://vdkamp-lolkema.nl/aandoeningen/knieklachten/

Fysiotherapie of chirurgische ingreep?

In sommige gevallen is de schade aan de knie dusdanig groot dat een chirurgische ingreep noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij een gescheurde kruisband. Dankzij onze korte lijnen met huisartsen en orthopeden is de benodigde doorverwijzing doorgaans snel geregeld.

Revalideren na een knieoperatie

Na een knieoperatie volgt meestal een revalidatietraject. In onze moderne sportzaal werkt u samen met uw fysiotherapeut aan herstel. Revalideren na een knieoperatie kan in overleg met uw fysiotherapeut ook buiten op het sportveld.

Veldrevalidatie

Hebt u als sporter last van een kuisbandblessure of andere vervelende knieblessure? Onze sportfysiotherapeuten begeleiden u ook op het sportveld. Een gericht revalidatieplan brengt u terug op wedstrijdniveau.

Specialisaties bij knieklachten

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Sportfysiotherapie

Iedere sportblessure is er één te veel. Gelukkig kunt u bij Van de Kamp & Lolkema in Putten terecht voor sportfysiotherapie van hoog niveau. Sportfysiotherapie neemt binnen onze praktijk een belangrijke plaats in. Onze ruime fitnesszaal beschikt over uitgebreide, moderne apparatuur om u de beste behandeling te kunnen bieden. Onze sportfysiotherapeuten zijn zeer ervaren in het behandelen van sporters in de regio, mede door onze samenwerking met verschillende sportclubs in Putten.

Kom jij ons team versterken?

kijk snel op onze vacaturepagina