Van de Kamp & Lolkema - Logo

Sportblessures

Van de Kamp & Lolkema

Als sporter wilt u altijd presteren. Helaas kunnen sportblessures soms roet in het eten gooien en uw training en prestaties belemmeren. Wilt u zo snel mogelijk weer op uw vertrouwde niveau sporten? De sportfysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en helpen u graag weer op de been.

Diagnose bij sportblessure

Wat zijn de klachten? En wat is de onderliggende oorzaak van uw sportblessure? Deze vragen staan centraal tijdens uw eerste afspraak met de sportfysiotherapeut.
De diagnose is de basis van een gericht behandelplan, volledig afgestemd op uw specifieke blessure en sportactiviteit.

Sportblessures - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Behandelplan

Na het onderzoek is het tijd om letterlijk in beweging te komen. Het behandelplan en/of revalidatieschema is volledig toegesneden op uw lichaam én uw sport. Het bestaat doorgaans uit gerichte oefentherapie, eventueel in combinatie met manuele therapie, dry needling of shockwave therapie. Alle behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijn, het optimaal laten functioneren van spieren en gewrichten en het bevorderen van een snel herstel.

Ruime oefenzaal

Voor hersteltrainingen bij sportblessures kunt u terecht in onze ruime oefenzaal, voorzien van moderne apparatuur. En dankzij onze nauwe samenwerking met verschillende sportclubs in Putten en omgeving behoort een training op locatie ook tot de mogelijkheden.

Fysiotherapie en manuele therapie - Van de Kamp & Lolkema - Putten
Sportfysiotherapie- Van de Kamp & Lolkema

Weer sporten na revalidatie

Na de revalidatie van een sportblessure kan het spannend zijn om het sporten stap voor stap weer op te pakken. Maakt u zich geen zorgen. Onze sportfysiotherapeut werkt samen met u aan het opbouwen van kracht, stabiliteit, flexibiliteit en conditie en geeft aan wanneer u weer mag sporten. Overleg met uw trainer is vaak ook onderdeel van de persoonlijke begeleiding. Het doel is om snel weer optimaal te kunnen presteren en het risico op nieuwe sportblessures te verkleinen.

Samen presteren

Onze sportfysiotherapeuten leggen de lat net als u hoog. We werken waar nodig samen met andere zorgverleners, zoals sportartsen, orthopeden en podotherapeuten, om u bij sportblessures de best mogelijke zorg te bieden.

Specialisaties bij sportblessures

Sportfysiotherapie

Iedere sportblessure is er één te veel. Gelukkig kunt u bij Van de Kamp & Lolkema in Putten terecht voor sportfysiotherapie van hoog niveau. Sportfysiotherapie neemt binnen onze praktijk een belangrijke plaats in. Onze ruime fitnesszaal beschikt over uitgebreide, moderne apparatuur om u de beste behandeling te kunnen bieden. Onze sportfysiotherapeuten zijn zeer ervaren in het behandelen van sporters in de regio, mede door onze samenwerking met verschillende sportclubs in Putten.

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Echografie

Wilt u snel duidelijkheid over mogelijke schade aan spieren, banden en gewrichten?
Echografie is een van de specialisaties van fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema in Putten. Dankzij geavanceerde apparatuur en een speciale opleiding kunnen we in combinatie met ander onderzoek nóg sneller en beter diagnoses stellen.

Hardloopanalyse

Wilt u snel duidelijkheid over mogelijke schade aan spieren, banden en gewrichten?
Echografie is een van de specialisaties van fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema in Putten. Dankzij geavanceerde apparatuur en een speciale opleiding kunnen we in combinatie met ander onderzoek nóg sneller en beter diagnoses stellen.

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode die we bij Van de Kamp & Lolkema in Putten inzetten om pijn en spierklachten te verminderen. De gespecialiseerde fysiotherapeut behandelt zogeheten triggerpoints met dunne naalden.

Shockwave therapie

Last van een peesirritatie die maar niet wil genezen? Shockwave therapie bij Van de Kamp & Lolkema in Putten kan weleens de oplossing zijn. Honderden inmiddels ex-patiënten kunnen daarover meepraten. Meerdere fysiotherapeuten in onze praktijk zijn gespecialiseerd in shockwave therapie.

Kom jij ons team versterken?

kijk snel op onze vacaturepagina