Van de Kamp & Lolkema - Logo

Steunzolen, sportsteunzolen

Van de Kamp & Lolkema

Steunzolen in Putten en omgeving

Hebt u voetklachten of lichamelijke klachten als gevolg van een afwijkende voetstand? Speciaal aangemeten (sport)steunzolen zijn effectief bij overbelasting en het optimaliseren van uw looppatroon. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Van de Kamp en Lolkema, opgeleid door het VSO-netwerk, hebben veel ervaring in het aanmeten van steunzolen in Putten en omgeving.

Welke klachten door voetproblemen?

Hielspoor, achillespeesklachten en een platvoet zijn voorbeelden van veelvoorkomende voetklachten. We zien ook vaak dat een afwijkende voetstand of andere voetproblemen elders in het lichaam tot klachten leiden. Denk aan hoofdpijn, nekklachten, rugpijn en pijn in de benen. De slechte voetstand wordt als het ware doorgegeven aan andere gewrichten.

Steunzolen - sportsteunzolen - Voetklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Wat is de werkwijze van de fysiotherapeut bij steunzolen?

Het aanmeten van steunzolen is één van de oplossingen die de fysiotherapeut kan bieden, maar daaraan gaat altijd een uitgebreid onderzoek vooraf. Het eerste consult bestaat uit een medisch vraaggesprek, gevolgd door een inspectie van uw huidige schoenen en een beoordeling van de voetenstand (voetanalyse). Daarna volgen doorgaans een statische 2D meting, een dynamische digitale drukmeting en een (hard)loopanalyse. De fysiotherapeut brengt uw klachten in kaart, gaat op zoek naar de oorzaak, maakt een behandelplan en geeft persoonlijk advies.

Wat is het nut van een (sport) steunzool?

Steunzolen helpen bij het corrigeren, ondersteunen of ontlasten van de voet. Ook kan een steunzool klachten andere lichamelijke klachten verminderen of voorkomen, bijvoorbeeld spierspanning rond de heup. Mensen met platvoeten, hielspoor, kniepijn, heuppijn of rugklachten hebben vaak baat bij steunzolen die extra demping en/of ondersteuning bieden.

Steunzolen - sportsteunzolen - Voetklachten - Van de Kamp & Lolkema
Steunzolen - sportsteunzolen - Voetklachten - Van de Kamp & Lolkema

Wat is een loopanalyse?

Tijdens de loopanalyse zoomt een gespecialiseerde fysiotherapeut in op uw looptechniek. Specifieke aandachtspunten zijn uw loophouding, voetlanding en cadans. De fysiotherapeut kijkt dus nadrukkelijk naar het gehele lichaam.

Krijg ik meteen na het eerste consult steunzolen mee naar huis?

Steunzolen worden op maat voor u gemaakt (computergestuurd), op basis van alle data die de fysiotherapeut heeft verzameld. Dit garandeert een optimale pasvorm en resultaat.

Is een loopanalyse ook mogelijk als je geen klachten hebt?

Ja, vooral sporters maken hier gebruik van. Een hardloopanalyse biedt waardevolle trainingsadviezen, die zowel beginnende als ervaren lopers helpen om persoonlijke doelen te halen.

Wat kost een steunzool?

De kosten van een steunzool bedragen 194 euro. Een aantal verzekeraars vergoedt steunzolen vanuit de aanvullende verzekering. Als u verzekerd bent voor fysyiotherapie vallen de kosten voor de voet- en loopanalyse en het aanmeten van de steunzolen binnen de fysiotherapeutische behandelkosten. Wilt u meer informatie over steunzolen in Putten en omgeving? Neem dan contact met ons op.

Onze specialistische podotherapeuten

Maak eenvoudig een afspraak om (sport)steunzolen te laten aanmeten