Van de Kamp & Lolkema - Logo

Post covid / long covid

Van de Kamp & Lolkema

Last van blijvende klachten na een coronabesmetting? U bent zeker niet de enige. De aandoening post covid (ook bekend als long covid) is de verzamelnaam voor restklachten die een deel van de patiënten na corona heeft. Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema helpen we u met persoonlijke herstelzorg, vaak een combinatie van fysiotherapie, ergotherapie en advies van de diëtiste.

Wat zijn veelvoorkomende restklachten na corona?

De meest voorkomende klachten bij post covid zijn vermoeidheid, benauwdheid, angstklachten slaapproblemen, vermoeidheid, spierzwakte, hoofdpijn, pijn op de borst, gewrichtsklachten, reukstoornissen, smaakstoornissen, cognitieve klachten, concentratieproblemen en somberheid.

Post covid - Long covid - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Hoe behandelen jullie post covid?

Juist omdat post covid op veel verschillende vlakken problemen kan geven, vraagt dit om een multidisciplinaire behandeling. Dit betekent dat meerdere zorgverleners samenwerken, waarbij iedere specialist op zijn eigen vakgebied kijkt wat er nodig is om de juiste voorwaarden voor herstel te creëren. Het behandeltraject is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Wat doet een fysiotherapeut bij de behandeling van long covid?

De fysiotherapeut traint uw conditie, spieren en ademhaling. We hebben speciale apparatuur om uw inademingskracht te meten, de ademhalingstechniek zichtbaar te maken en het ademhalen waar nodig te oefenen. Ook is er aandacht voor ontspanning en begeleiding in opbouw en educatie.

Wat doet de ergotherapeut?

We zien vaak dat long covid-patiënten minder energie hebben en snel over hun grenzen blijven gaan. De ergotherapeut helpt u met praktische adviezen om binnen de mogelijkheden te blijven functioneren en dagelijkse activiteiten op te bouwen. Vaak is werkhervatting een groot probleem. De ergotherapeut helpt u daarbij, eventueel in samenwerking met de arbo-arts.

Wat kan een diëtist voor u betekenen bij post covid?

Optimale voeding en beweging is noodzakelijk voor herstel. De diëtist stelt een persoonlijk dieet samen, op basis van de berekende energie- en eiwitbehoefte. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele andere voedingsadviezen en voorkeuren.

Krijg ik de herstelzorg na corona vergoed?

De herstelzorg valt onder de basisverzekering. Wel kan het een effect hebben op uw eigen risico. Om herstelzorg te activeren hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts. Daarnaast moet deze zorg binnen 4 maanden na uw officiële besmetting starten. Voor elke discipline hebt u een verwijzing nodig en per discipline krijgt u het volgende: fysiotherapie maximaal 50 behandelingen, ergotherapie 8 uur en diëtist 7 uur.

Specialisaties bij post covid / long covid

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut