Van de Kamp & Lolkema - Logo

Stuitklachten

Van de Kamp & Lolkema

Stuitpijn? De zogeheten NIMOC methode is een effectieve behandeling voor stuitklachten na een val of zware bevalling. De bekkenfysiotherapeut past hierbij een techniek toe, waarmee ze de stand van het stuitje van buitenaf kan corrigeren. Vaak leidt dit al op korte termijn tot verlichting van uw klachten.

Behandeling stuitpijn in Putten en omgeving

Bekkenfysiotherapeut Anneke ter Haar introduceerde de NIMOC methode rond 2012 bij Van de Kamp & Lolkema in Putten. Door de grote effectiviteit kwamen de doorverwijzingen al snel op gang. Inmiddels komen mensen van heinde en ver naar de praktijk voor deze behandeling bij stuitpijn.

 

Stuitpijn - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Voordelen NIMOC methode

Het corrigeren van de stuit volgens de NIMOC methode is pijnloos, uitwendig en heel effectief. Ook als de klachten al tientallen jaren bestaan, kan de stuit meestal toch weer rechtgezet worden met als gevolg heel veel vermindering van pijn.

Welke oorzaak scheefstand stuit?

De oorzaak van een scheefstand van de stuit is meestal een val en/of bevalling in de voorgeschiedenis. In de praktijk merkt de bekkenfysiotherapeut dat ook mensen die vaak mountainbiken of paardrijden te maken krijgen met een scheefstand van de stuit.

Stuitklachtten - Van de Kamp & Lolkema
Stuitklachtten - Van de Kamp & Lolkema

Welke symptomen?

Doordat druk op de stuit meestal een trigger is, is het meest voorkomende symptoom pijn bij zitten en opstaan. Ook autorijden en fietsen geven vaak toename van pijn, door de druk die er dan op de stuit wordt uitgeoefend. De ervaring leert dat de stuit ook bij andere klachten de onderliggende oorzaak is. De meest voorkomende andere klachten zijn: steeds terugkerende onderrug / bekkenklachten, pijn in de bil met/zonder uitstralende pijn in het been (soms bij liggen, soms bij lopen), pijn in de lies en pijn in het kruis.

Behandeling stuitklachten

De behandeling bestaat uit de NIMOC methode. Dit staat voor Non Invasive Mobilisation of the os Coccygis. De bekkenfysiotherapeut corrigeert de stuit vanuit zit. Ze trekt niet rechtstreeks aan de stuit en de behandeling is pijnloos. Soms is het nodig om de omliggende spieren rondom de stuit nog te behandelen. Verder is er een aantal oefeningen om de stuit op de plaats te houden. De behandeling is meestal kort. Over het algemeen blijft de stuit na drie a vier keer definitief recht staan. De behandeling met de NIMOC methode wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Specialisaties bij stuitklachten

Bekkenfysiotherapie

Veel inwoners van Putten en wijde omgeving bezoeken Van de Kamp & Lolkema voor bekkenfysiotherapie. Onze geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zijn na het afronden van een speciale driejarige opleiding en meerdere jaren werkervaring uitgegroeid tot dé specialisten in het onderzoeken en behandelen van problemen in het bekken, lage rug, buik, bekkenbodem en stuitje. Dit kan zowel voor mannen, vrouwen als kinderen zijn. Veel klachten zijn te verhelpen, maar mensen schamen zich vaak om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut