Van de Kamp & Lolkema - Logo

COPD

Van de Kamp & Lolkema

Longaandoeningen als COPD hebben vaak grote invloed op de kwaliteit van leven. Als fysiotherapeut kunnen we longaandoeningen niet genezen, maar wel draaglijker maken. Met gerichte oefeningen en adviezen helpen we u om gemakkelijker te ademen en te bewegen.

Waar staat de afkorting COPD voor?

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische en progressieve longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

COPD - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Welke klachten bij COPD?

Benauwdheid en een beperkte mobiliteit zijn bekende klachten. Naast lichamelijke klachten zijn er vaak ook psychische gevolgen als angst en moeilijk kunnen omgaan met de ziekte.

Wat doet de fysiotherapeut bij COPD?

De fysiotherapeut maakt een persoonlijk behandelplan, gericht op het verbeteren van mobiliteit en ademhaling. Ook is er veel aandacht voor leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten op stoppen met roken, goed en consequent gebruik van medicatie, gezonde voeding en bewegen als vast onderdeel van het dagelijks leven. De fysiotherapeut traint, adviseert en motiveert u als COPD-patiënt.

Welke rol speelt een diëtist in de zorg voor COPD-patiënten?

Bij COPD-patiënten is geregeld sprake van ondervoeding of overgewicht. In beide gevallen is dat niet bevorderlijk voor het beweegprogramma. De diëtist en de therapeut werken samen om tot een optimaal voedingspatroon met voldoende eiwitten te komen.

Krijg ik een vergoeding van de zorgverzekering voor COPD-fysiotherapie?

COPD is een chronische aandoening en valt onder de basisverzekering als u minimaal voldoet aan Gold classificatie II of hoger. Het eigen risico is wel van toepassing. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt, is afhankelijk van de ernst van uw klachten. Ook wordt er onderscheid gemaakt in het maximaal aantal behandelingen in het eerste behandeljaar en het maximaal aantal vervolgbehandelingen in de jaren daarna.

Specialisaties bij COPD

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut