Van de Kamp & Lolkema - Logo

Nekklachten

Van de Kamp & Lolkema

Nekklachten kunnen uw dagelijkse activiteiten belemmeren en zorgen voor ongemak en pijn. Meestal ligt de oorzaak in spieren, banden of kleine gewrichten. De fysiotherapeuten en manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema zijn gespecialiseerd in het oplossen van nekklachten.

Wat is de oorzaak van nekpijn?

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor nekklachten. Denk aan een verkeerde houding, hoge werkdruk, stress, een val of een aanrijding. Meestal is er geen sprake van schade, maar van overgevoeligheid.

Nekklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Waaraan herken ik nekklachten?

We horen vaak van patiënten dat nekklachten geleidelijk zijn ontstaan. Ze ervaren pijn in de nek of op de schouders, zijn vermoeid en hebben soms moeite om hun nek te draaien. Soms straalt de pijn uit naar hoofd, armen of handen en is er sprake van krachtverlies in bijvoorbeeld een arm.

Wanneer met nekklachten naar de fysiotherapeut?

Meestal verdwijnt nekpijn vanzelf weer. Houden de klachten langer dan enkele dagen aan en beperken ze u in het dagelijks leven? Dan is het verstandig om een afspraak met de fysiotherapeut te maken. Datzelfde geldt als de pijn uitstraalt naar andere gebieden of als de nekpijn terugkeert. Ook bij nekpijn na een ongeval is het verstandig om uw nek te laten onderzoeken.

Manuele therapie - Van de Kamp & Lolkema

Welke behandeling bij nekklachten?

De behandeling van nekklachten door de fysiotherapeut bestaat vaak uit een combinatie van oefeningen en adviezen. De manueel therapeut past specifieke technieken toe om uw gewrichten beter te laten functioneren en om uw houding en bewegingen te verbeteren.

Wat kan ik zelf doen om nekklachten te voorkomen?

Voldoende lichaamsbeweging helpt om uw nek sterk en soepel te houden. Daarnaast is het belangrijk om – hoe lastig dat soms ook is – een hoge werkdruk en veel stress te voorkomen. Ook adviseren we om niet te lang in dezelfde houding te zitten.

Wat is een whiplash?

Whiplash is de verzamelnaam voor klachten die kunnen ontstaan nadat het hoofd een plotselinge heftige beweging heeft gemaakt. Bijvoorbeeld bij een kop-staartbotsing. De beweging gaat met veel snelheid en kracht gepaard. Daardoor kunnen er onder meer door uitrekking, compressie en verschuiving (micro)letsels ontstaan van allerlei structuren zoals wervellichamen, wervelgewrichtjes, tussenwervelschijven, banden, spieren, zenuwbanen en hersenweefsel. Patiënten ervaren meestal een pijnlijke en vaak stijve nek, maar ook hoofdpijn, lage rugpijn en een uitstralende pijn naar armen en gezicht zijn bekende verschijnselen.

Hebt u nekklachten? Of wilt u meer weten over onze behandelingen? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij nekklachten

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Craniofaciale therapie

Last van hoofdpijn, tandenknarsen of andere specifieke klachten in het aangezicht of rond de kaak? Dan kunt u in Putten terecht bij Van de Kamp & Lolkema voor een behandeling van onze gespecialiseerde craniofaciale therapeut.

Werkplekonderzoek

Brengt u dagelijks veel tijd achter uw computer door? Of wilt u als werkgever uw team de allerbeste werkomgeving bieden? Een goede werkplek voorkomt en vermindert fysieke klachten. Fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema is gespecialiseerd in arbeidsfysiotherapie en werkplekonderzoek in Putten en omgeving. Daarmee dragen we bij aan optimaal werkplezier en het voorkomen van verzuim.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut