Manuele therapie in Putten en omgeving

Manuele therapie in Putten en omgeving

Manuele therapie is de grootste specialisatie binnen fysiotherapie van de Kamp & Lolkema. De therapie richt zich op het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Een diepgaande diagnostiek zorgt ervoor dat ook de moeilijkste problematiek in kaart wordt gebracht, waarna een behandelplan op maat kan worden opgesteld. Manuele therapie wordt vooral ingezet bij hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. De manueel therapeuten bij Van de Kamp & Lolkema zijn allen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

 

Behandeling

Het behandelprogramma bestaat uit behandelingen met verschillende technieken waarbij zacht wordt geduwd en getrokken aan de lichaamsdelen – dit wordt ook wel mobilisatie genoemd – of waarbij door middel van manipulaties de gewrichten met een snelle, korte impuls worden bewogen. Dit laatste kan een licht knappend geluid geven en wordt in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd.

De manueel therapeut behandelt niet alleen, hij geeft u ook instructies en bewegingsadvies en helpt u om een beter inzicht te krijgen in gezond bewegen. De effecten van de therapie zijn vaak direct na de behandeling al merkbaar: uw gewrichten functioneren beter, u hebt minder pijn en u kunt zich gemakkelijker bewegen. Al na de intake – mogelijk met aanvullend onderzoek – zal duidelijk zijn of en hoe uw klacht met manuele therapie behandeld kan worden.

 

Manuele therapie bij Van de Kamp & Lolkema

  • Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie;
  • Behandelmethode bij hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten;
  • Doelmatig, effectief en klantgericht;
  • Kwaliteitswaarborg door participatie in FysioZorgplan.

 

Nek- en hoofdpijnklachten

Manuele therapie wordt onder andere ingezet bij de behandeling van nekklachten. Hoofdpijn of nekklachten kunnen een grote beperking geven in het dagelijks leven. De manueel therapeut onderzoekt waar deze pijn vandaan komt en hoe deze het best te behandelen is. Door middel van specialistische technieken kan de manueel therapeut de nek goed ‘loskrijgen’ zodat u sneller en beter herstelt van uw klachten.

 

Lage rugklachten

Lage rugklachten zijn de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Bij de manueel therapeuten bij Van de Kamp & Lolkema weet u dat u de beste behandeling voor uw rugklachten kunt verwachten. Manuele therapie is een specialisme dat zich onder andere richt op de wervelkolom en de klachten die daarbij horen, en het is bewezen dat manuele therapie effectiever is bij lage rugklachten dan reguliere fysiotherapie.

 

FysioZorgplan lage rugklachten

Binnen onze praktijk Van de Kamp & Lolkema participeren wij in een landelijk programma om rugklachten sneller, beter en goedkoper op te lossen. Hiervoor is een speciaal behandelschema ontwikkeld dat bepaalt welke behandeling het best is voor uw rugklachten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciale vragenlijsten en testen. Op deze manier weet u zeker dat de therapie die gegeven wordt, het best bij uw klacht past. Dit protocol volgt de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de manuele therapie.