Van de Kamp & Lolkema - Logo

Bekkenfysiotherapie

Van de Kamp & Lolkema

Bekkenfysiotherapie in Putten en omgeving

Veel inwoners van Putten en wijde omgeving bezoeken Van de Kamp & Lolkema voor bekkenfysiotherapie. Onze geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zijn na het afronden van een speciale driejarige opleiding en meerdere jaren werkervaring uitgegroeid tot dé specialisten in het onderzoeken en behandelen van problemen in het bekken, lage rug, buik, bekkenbodem en stuitje. Dit kan zowel voor mannen, vrouwen als kinderen zijn. Veel klachten zijn te verhelpen, maar mensen schamen zich vaak om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen.

Waarbij kan bekkenfysiotherapie u helpen?

Er zijn tal van klachten waarbij bekkenfysiotherapie u kan helpen. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Urineverlies, moeilijk kunnen plassen, vaak moeten plassen
  • Ontlastingsverlies, moeilijke stoelgang
  • Seksuele klachten
  • Verzakkingen
  • Pijn in de bekkenbodem
  • Zwangerschapsgerelateerde klachten
  • Stuitklachten
Bekkenfysiotherapie - stuitklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Bekkenfysiotherapie bij Van de Kamp & Lolkema in Putten

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Ook adviseert de bekkenfysiotherapeut over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende middelen

zoals een bekkenband. Een bekkenfysiotherapeut kan zo nodig een inwendig onderzoek doen en/of inwendig behandelen

Bekkenfysiotherapie bij zwangerschap

Ook als zwangere vrouw kunt u baat hebben bij bekkenfysiotherapie. Tijdens de zwangerschap krijgen relatief veel vrouwen pijn in de rug, of verliezen de controle over hun blaas. Onze bekkenfysiotherapeut in Putten kan hierin adviseren en u door deze maanden heen helpen. Op deze manier bent u niet alleen goed geholpen tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling hebt u extra handvatten om uw rug en bekken te beschermen.

Bekkenfysiotherapie bij verzakkingen

Bij verzakkingen kan bekkenfysiotherapie helpen om klachten als een zwaar/moe gevoel in de onderbuik te verminderen of te verhelpen. Verzakkingen kunnen plaatsvinden aan de blaas, baarmoeder en/of darm. De oefeningen van de bekkenfysiotherapeut zijn gericht op het versterken van de bekkenbodem en het verminderen van de buikdruk en de integratie daarvan in het dagelijks leven. Verder verzorgt de bekkenfysiotherapeut ook de begeleiding voor en na een verzakkingsoperatie.

Bekkenfysiotherapie bij urineverlies

Urineverlies komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Bijna iedere vrouw heeft na een bevalling in meer of mindere mate van urineverlies, dit kan variëren van een druppeltje tot een flinke plas. Meestal gebeurt dit bij inspanning; dit wordt stress urine-incontinentie genoemd. Daarnaast komt urineverlies bij aandrang ook veel voor. Beide hoeven niet altijd gerelateerd te zijn aan een bevalling. Bekkenfysiotherapie kan helpen om deze klachten te verminderen of te verhelpen, aan de hand van een op maat gemaakt behandelplan. Soms wordt daarbij gebruik gemaakt van biofeedback of elektrostimulatie.

Bij mannen zien wij regelmatig urineverlies na bijvoorbeeld prostaatoperaties, wat een belemmering kan zijn in het dagelijks leven. Bekkenfysiotherapie kan helpen om de belemmeringen in het dagelijks leven
te verhelpen/te verminderen, door middel van oefeningen voor de bekkenbodem en het verminderen van de buikdruk.

Wat is de NIMOC methode

De zogeheten NIMOC methode is een behandeling voor stuitpijn na een val of zware bevalling. De bekkenfysiotherapeut past hierbij een techniek toe, waarmee ze de stand van het stuitje van buitenaf kan corrigeren. Vaak leidt dit al op korte termijn tot verlichting van uw klachten. Lees hier meer info over de NIMOC methode.

U ben niet de enige

Veel mannen, vrouwen en kinderen hebben klachten met betrekking tot het bekken en de bekkenbodem. Lang niet iedereen gaat daarvoor naar een arts of bekkentherapeut, voor velen heerst rond deze problematiek nog een taboe. Dat is jammer, want veel problemen kunnen met goede oefeningen worden verholpen of verminderd. Als u baat hebt bij bekkenfysiotherapie, zal dit uiteindelijk ook uw zelfvertrouwen ten goede komen.

Kinderbekkenfysiotherapie Putten

Kinderbekkenfysiotherapie is gespecialiseerde fysiotherapie in het gebied van buik, bekken en bekkenbodem bij kinderen. Het gaat hierbij vooral om kinderen met poep- en/of plasproblemen en buikpijn. De kinderbekkenfysiotherapeut is opgeleid om het kind op speelse wijze te leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe het kind daarover controle kan krijgen. Ook bij bedplassen zal de kinderbekkenfysiotherapeut samen met het kind werken aan een goede bekkenbodemfunctie voordat er gewerkt kan worden aan het op tijd wakker worden (bijvoorbeeld met behulp van een plaswekker). Anneke ter Haar werkt hierbij nauw samen met de poep- en plaspoli van ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk.

Onze specialistische bekkenfysiotherapeuten

Maak eenvoudig een afspraak voor een behandeling bekkenfysiotherapie