Van de Kamp & Lolkema - Logo

Dry needling

Van de Kamp & Lolkema

Dry needling in Putten en omgeving

Dry needling is een effectieve behandelmethode die we bij Van de Kamp & Lolkema in Putten inzetten om pijn en spierklachten te verminderen. De gespecialiseerde fysiotherapeut behandelt zogeheten triggerpoints met dunne naalden.

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints (spierknopen) zijn verhardingen en pijnlijke plekken in de spieren. Ze ontstaan door overbelasting van de spieren, bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding, kortdurende zware lichamelijke inspanning, stress of het erg vaak uitvoeren van dezelfde handeling. Een triggerpoint is een bundeltje spiervezels dat voortdurend aangespannen blijft. In zo’n triggerpoint is de doorbloeding minder goed en daardoor kunnen afvalstoffen zich ophopen. Dry needling is een effectieve methode om deze spieren te laten ontspannen.

Dry needling - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Hoe werkt dry needling?

Bij deze behandelmethode prikt de fysiotherapeut met een zeer dun naaldje door de huid in een spier. Dat gebeurt zonder dat er een vloeistof wordt ingespoten, vandaar de term ‘dry’ needling. Dry needling is erop gericht de triggerpoints te ontspannen, waardoor de beweeglijkheid toeneemt en de eventuele uitstralingspijn afneemt. Ook de kracht en de eigen energie nemen doorgaans toe en de patiënt ervaart vaak een gevoel van algehele ontspanning.

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Dry needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, hij heeft hier een speciale opleiding voor gevolgd. Binnen onze fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema hebben wij meerdere opgeleide therapeuten om u met de dry needling methode te behandelen.

Dry needling bij Van de Kamp & Lolkema Putten

  • Speciaal opgeleide fysiotherapeuten
  • Advies en informatie
  • Gericht op het verhogen en onderhouden van de mobiliteit
  • Oefeningen om thuis te doen

Geen acupunctuur

Bij dry needling worden dezelfde naalden gebruikt als bij acupunctuur, maar daar houdt de vergelijking op. Dry needling is een westerse behandelmethode en is ontwikkeld vanuit anatomische en neurofysiologische kennis. Er wordt niet gewerkt met energiebanen, zoals acupunctuur doet. Dry needling is in de jaren zeventig van de vorige eeuw in Canada ontwikkeld en in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie als behandelmethode in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut opgenomen.

Dry needling in Putten

Tijdens een intake met aanvullend onderzoek brengen we uw klachten in kaart. De fysiotherapeut heeft speciale aandacht voor spierverhardingen die de pijn kunnen veroorzaken. De behandeling is gericht op het deactiveren van de spierverhardingen.
Door het aanprikken van de spierverharding kan de spier zich kort aanspannen, waardoor u een kortdurend gevoel van kramp kunt krijgen. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

Wat voelt u bij dry needling?

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks. Het aanspannen van de spier kan pijnlijk zijn en kan ook een uitstralingspijn veroorzaken. Dry needling is dus geen pijnvrije behandelmethode, maar is goed te verdragen.
Soms kan een patiënt tijdens de behandeling last krijgen van rillerigheid, misselijkheid of een wat zweverig gevoel in het hoofd. Daarom voert de fysiotherapeut de behandeling altijd uit, terwijl u ligt.

Wilt u meer informatie over dry needling of direct een afspraak maken met de fysiotherapeut in Putten? Neem contact met ons op.

Onze specialistische dry needling therapueten

Maak eenvoudig een afspraak voor een behandeling dry needling