Van de Kamp & Lolkema - Logo

Craniofaciale therapie

Van de Kamp & Lolkema

Craniofaciale therapie in Putten en omgeving

Last van hoofdpijn, tandenknarsen of andere specifieke klachten in het aangezicht of rond de kaak? Dan kunt u in Putten terecht bij Van de Kamp & Lolkema voor een behandeling van onze gespecialiseerde craniofaciale therapeut.

Craniofaciale therapie – Crafta – is een internationaal erkende behandel- en onderzoeksmethode die zich in de eerste plaats richt op de schedel, het kaakstelsel, het hoge nekgebied en het zenuwstelsel van het hoofd. Ook is er aandacht voor de wervelkolom, de schouder en de heup.

De behandeling

Met een vraaggesprek of een invulvragenlijst en een eerste onderzoek analyseren we uw probleem, waarna de craniofaciaal therapeut een behandelplan opstelt. De craniofaciale therapie bestaat deels uit manuele therapie en oefeningen, en deels uit een begeleidingsprogramma. Dit begeleidingsprogramma richt zich specifiek op uw persoonlijke situatie en omvat tips en adviezen op het vlak van beweging, levensstijl en pijnvermindering in het dagelijkse leven.

Kaakfysiotherapie - craniofasciale therapie - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Samenwerking

Bij craniofaciale therapie werkt fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema geregeld samen met andere specialisten in de regio Putten, bijvoorbeeld de huisarts, tandarts, KNO arts, neuroloog of psycholoog.

Craniofaciale therapie bij Van de Kamp & Lolkema in Putten

  • Samenwerking met specialisten in de regio
  • Deskundige tips en adviezen
  • Onder meer bij aangezichtspijn, hoofdpijn, tandenknarsen en andere kaakgerelateerde problemen
Craniofasciale therapie - Van de Kamp & Lolkema

Kaakklachten

Kaakklachten komen geregeld voor en kunnen veel pijn geven in het aangezicht. De craniofaciaal therapeut is speciaal geschoold in tandheelkundige aspecten en kan de kaak uitgebreid onderzoeken en bekijken of bijvoorbeeld het kaakgewricht wel goed zit. Behandeling van de kaak is voor veel mensen nog onbekend, maar het is zeker waard om hier naar te laten kijken bij acute of langdurige kaakklachten. Ook bij tandenknarsen of onverklaarbare tandpijn kan craniofaciale therapie een oplossing of verlichting bieden.

Hoofdpijnklachten

Craniofaciale therapie is een belangrijke behandel- en onderzoeksmethode bij de behandeling van hoofdpijnklachten. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, hij kan vanuit de nek voortkomen – dit wordt cervicogene hoofdpijn genoemd – of een neurale oorzaak hebben, zoals bij migraine het geval is. Spanningshoofdpijn kent weer een andere oorzaak, namelijk een overmatige spanning in de gezichts- en/of nekspieren.

Speciale technieken

Hoofdpijn of nekklachten kunnen een grote beperking geven in het dagelijks leven. De craniofaciaal therapeut in Putten onderzoekt waar uw hoofdpijn vandaan komt en hoe deze het best te behandelen is. Met specialistische technieken die speciaal voor de craniofaciale therapie zijn ontwikkeld, kan de therapeut de probleemgebieden aanpakken zodat u sneller en beter herstelt van uw klachten.

Onze specialistische orofaciaal fysiotherapeuten

Maak eenvoudig een afspraak voor een behandeling craniofasciale therapie