Van de Kamp & Lolkema - Logo

Voetklachten

Van de Kamp & Lolkema

Voetklachten zijn vervelend en kunnen u belemmeren in het dagelijks leven. De fysiotherapeuten van Van de Kamp & Lolkema helpen u om weer zonder pijn te bewegen. De meeste voetklachten zijn gelukkig goed te behandelen.

Wat is de oorzaak van voetklachten?

Veelvoorkomende oorzaken voor voetklachten zijn overbelasting, een verkeerde houding, (sport)blessures en aandoeningen/ziektes. Doordat u uw voeten voortdurend belast – ze dragen uw lichaamsgewicht – kan een probleem in uw voet al snel tot pijn leiden. Voetproblemen kunnen echter ook geleidelijk ontstaan.

Voetklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Waaraan herkent u een probleem in het voetgewricht?

Naast pijn leidt een verstoring in het voetgewricht ook geregeld tot zwelling en stijfheid. Vaak treedt er natuurlijk herstel op. Houden de klachten aan of worden ze steeds erger? Dan is het verstandig om contact op te nemen met fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema.

Wat doet de fysiotherapeut bij voetklachten?

De fysiotherapeut onderzoekt welke factoren belemmerend zijn voor het natuurlijke herstel. Er kan van alles aan de hand zijn. De voet is een complexe structuur met tal van botten, spieren, pezen en gewrichten die samenwerken om lopen, staan en bewegen mogelijk te maken. Zodra de fysiotherapeut de diagnose heeft gesteld, volgt een persoonlijk behandelplan gericht op uw specifieke klachten.

Shockwave - Van de Kamp & Lolkema
Steunzolen - Voetklachten - Van de Kamp & Lolkema

Wat kan ik zelf doen om voetklachten te voorkomen?

Het dragen van goede schoenen, die voldoende steun bieden aan voetboog en hiel, helpt om voetklachten te voorkomen. Ook een goede loophouding (niet te veel naar binnen of buiten) kan bijdragen aan het voorkomen van voetklachten. Daarnaast is het raadzaam om uw voeten na een inspanning voldoende rust te gunnen.

(Sport)steunzool als oplossing bij voetklachten?

Steunzolen helpen bij het corrigeren, ondersteunen of ontlasten van de voet. Ook kan een steunzool klachten andere lichamelijke klachten verminderen of voorkomen, bijvoorbeeld spierspanning rond de heup. Mensen met platvoeten, hielspoor, kniepijn, heuppijn of rugklachten hebben vaak baat bij steunzolen die extra demping en/of ondersteuning bieden. Lees meer over steunzolen.

Voetklachten bij sporters

Voetklachten als enkelklachten en problemen met de achillespees komen ook geregeld voor bij sporters. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten helpen u met gerichte behandelingen en trainingen om de belastbaarheid zorgvuldig op te bouwen. Het doel: een succesvolle terugkeer op het sportveld.

Specialisaties bij voetklachten

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Sportfysiotherapie

Iedere sportblessure is er één te veel. Gelukkig kunt u bij Van de Kamp & Lolkema in Putten terecht voor sportfysiotherapie van hoog niveau. Sportfysiotherapie neemt binnen onze praktijk een belangrijke plaats in. Onze ruime fitnesszaal beschikt over uitgebreide, moderne apparatuur om u de beste behandeling te kunnen bieden. Onze sportfysiotherapeuten zijn zeer ervaren in het behandelen van sporters in de regio, mede door onze samenwerking met verschillende sportclubs in Putten.

(Sport)steunzolen

Hebt u voetklachten of lichamelijke klachten als gevolg van een afwijkende voetstand? Speciaal aangemeten (sport)steunzolen zijn effectief bij overbelasting en het optimaliseren van uw looppatroon. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Van de Kamp en Lolkema, opgeleid door het VSO-netwerk, hebben veel ervaring in het aanmeten van steunzolen in Putten en omgeving.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut