Van de Kamp & Lolkema - Logo

Handklachten en polsklachten

Van de Kamp & Lolkema

Last van hand of pols? De handtherapeut van Van de Kamp & Lolkema is gespecialiseerd in het behandelen van handklachten en polsklachten. Vervelende klachten die u belemmeren tijdens dagelijkse bezigheden, werk of sporten. Gelukkig zijn veel klachten te verhelpen of sterk te verminderen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van handklachten en polsklachten?

Klachten aan hand of pols kunnen allerlei oorzaken hebben. Denk aan een val, slijtage (artrose), ontsteking, overbelasting of een ongeval met breuken/snijwonden. Soms ligt de oorzaak minder voor de hand.

Hand- en polsklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Waarom naar een gespecialiseerde handtherapeut?

De botten, banden en spieren van de hand en de onderarm zijn nauw met elkaar verbonden. Dat maakt het extra complex om de klachten optimaal te behandelen. Een handtherapeut heeft een speciale opleiding gevolgd en weet daardoor als geen ander wat er nodig is om uw hand en pols weer optimaal te laten functioneren. Soms werkt de handtherapeut nauw samen met andere deskundigen, zoals de ergotherapeut.

Welke behandeling bij klachten aan hand of pols?

De handtherapeut stelt een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op de oorzaak van uw specifieke klachten. Naast gerichte adviezen kan oefentherapie bijdragen aan het verbeteren van de belastbaarheid en beweeglijkheid van uw hand. Ook spalktherapie kan onderdeel zijn van de behandeling.

Handtherapie - Van de Kamp & Lolkema

Waarom spalktherapie bij klachten aan hand en pols?

Bij spalktherapie maakt de handtherapeut een spalk of brace op maat. Deze hulpmiddelen helpen om uw pols of hand rust te gunnen, te ondersteunen of juist om de beweeglijkheid te vergroten.

Hoeveel behandelingen nodig voor resultaat?

De duur van het behandeltraject is vanzelfsprekend afhankelijk van de ernst van de polsklachten en handklachten. Bij lichte aandoeningen of licht letsel duurt de behandeling doorgaans enkele weken. Voor revalidatie na een breuk of operatie staat gemiddeld 8 tot 12 weken.

Heb ik een verwijzing van de dokter nodig?

Het kan zijn dat uw huisarts of specialist u doorverwijst naar de handtherapeut. U kunt bij pijn aan handen en op polsen echter ook zonder verwijzing een afspraak plannen.

Hebt u handklachten of polsklachten? Of wilt u meer weten over onze behandelingen? Neem contact met ons op.

Specialisaties bij hand- en polsklachten

Handtherapie

Problemen met hand of pols? De handtherapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn dankzij een speciale opleiding en meerdere jaren werkervaring gespecialiseerd in het behandelen van handklachten en polsklachten. Dankzij de specifieke kennis bent u verzekerd van optimale behandeling en begeleiding.

Echografie

Wilt u snel duidelijkheid over mogelijke schade aan spieren, banden en gewrichten?
Echografie is een van de specialisaties van fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema in Putten. Dankzij geavanceerde apparatuur en een speciale opleiding kunnen we in combinatie met ander onderzoek nóg sneller en beter diagnoses stellen.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut