Van de Kamp & Lolkema - Logo

Goede conditie dankzij fysiotherapie. Ervaring van een patiënt

Nieuwsbericht

‘Niet alleen de kwaal, ook de mens’

‘Eigenlijk ben ik meer een stuk meubilair bij Van de Kamp & Lolkema’, lacht mevrouw Nieuwenhuis. De Ermelose lijdt al 30 jaar aan MS en het grootste deel van die periode staat er wekelijks een afspraak bij Klaas van de Kamp op de agenda.

‘Toen ik last begon te krijgen van mijn knie, ben ik gestart met fysiotherapie. Klaas’ ervaring met MS-patiënten, die hij heeft opgedaan voordat hij met Johan Lolkema samen de praktijk begon, kwam daarbij goed van pas. Mijn knie knapte al snel helemaal op, maar gezien de MS ben ik doorgegaan met fysiotherapie.’

Mevr. Nieuwenhuis - Fysiotherapie

Kracht terugkrijgen

Vorig jaar brak mevrouw Nieuwenhuis haar arm bij een val. Na aantal weken herstel kon de fysiotherapeutische behandeling starten. ‘Met goed resultaat. Alleen was helaas een terugval van de MS niet te voorkomen. De kracht in mijn been nam af. Nog steeds werken we eraan om dit enigszins te verbeteren en dat lukt ook deels.’ Mevrouw Nieuwenhuis maakt er iedere dinsdagmiddag een extra intensieve middag van, door na de behandeling nog een kwartier op de crosstrainer te gaan. ‘Qua tijd komt dat heel goed uit, want als ik daarmee klaar ben, is mijn man precies klaar met de groepstraining voor ouderen.’

Goede conditie dankzij fysiotherapie

Het echtpaar woont naar tevredenheid in een appartement in het centrum van Ermelo. ‘Ook als je een ziekte hebt, kun je boffen met hoe het leven loopt. 30 jaar geleden had ik niet gedacht dat het nu zo goed met mij zou gaan. Mijn conditie is vele malen beter dan wanneer ik al die tijd geen fysiotherapie zou hebben gehad.’ De praktijk in Putten bevalt nog altijd erg goed. ‘Het is een erg prettige fysiotherapiepraktijk. De therapeuten zien niet alleen de kwaal, maar hebben ook oog voor de mens. En dat geldt net zo goed voor de jonge garde, wat ik heel mooi vind!’

Meest recente artikelen

‘Feestje bij de kinderfysiotherapeut!’
‘Feestje bij de kinderfysiotherapeut!’

Het zal wennen zijn voor Gosse Kortland (7), die tot voor kort iedere week met kinderfysiotherapeut Merel oefende op zijn schrijfmotoriek. De behandeling, waarin hij veel plezier had, is namelijk afgerond en Gosse schrijft inmiddels netjes met zijn rechterhand.

Lees meer
Fysiotherapie met zeer goede begeleiding
Fysiotherapie met zeer goede begeleiding

Iedere vrijdagochtend is het vaste prik: de 76-jarige meneer Kas heeft een afspraak met fysiotherapeut Anneleen bij Van de Kamp & Lolkema. Een herseninfarct, nu 11 jaar geleden, zorgde voor uitval van de linkerkant van zijn lichaam. ‘Blijven sporten is belangrijk, met kleine stappen ga ik nog steeds vooruit.’

Lees meer
Revalidatie op maat met de gezelligheid van samen sporten
Revalidatie op maat met de gezelligheid van samen sporten

Eens per week revalideert Herbert Grevengoed met het ‘kneuzengroepje’, zoals de deelnemers zichzelf met een knipoog omschrijven. “We hebben allemaal knieproblemen. In mijn geval is dat slijtage en daarnaast is dit revalidatieprogramma passend voor mij nu mijn chemokuren zijn afgerond.”

Lees meer