Van de Kamp & Lolkema - Logo

Fysiotherapie met zeer goede begeleiding

Nieuwsbericht

Iedere vrijdagochtend is het vaste prik: de 76-jarige meneer Kas heeft een afspraak met fysiotherapeut Anneleen bij Van de Kamp & Lolkema. Een herseninfarct, nu 11 jaar geleden, zorgde voor uitval van de linkerkant van zijn lichaam. ‘Blijven sporten is belangrijk, met kleine stappen ga ik nog steeds vooruit.’

Fietsen, lopen over een ongelijke ondergrond, hordelopen, boksen en tennissen. Het zijn allemaal onderdelen van de training. Het boksen is favoriet bij meneer Kas. ‘Dat is erg actief en uitdagend! Anneleen houdt nauwkeurig in de gaten hoe het met mij gaat tijdens de oefeningen. Het programma is afwisselend en afgestemd op wat ik kan. Ze geeft me echt zeer goede persoonlijke begeleiding.’

Dhr. Kas - Fysiotherapie

Het vak leren

De medewerkers bij de fysiotherapiepraktijk spreekt meneer Kas graag. ‘Het is een mooie, nette fysiotherapiepraktijk met vriendelijke mensen. En Anneleen is een geweldige fysiotherapeut en een fijn persoon!’ Tijdens de training van meneer Kas komt het ook voor dat er een fysiotherapeut in opleiding aanwezig is. ‘Stagiaires leren veel bij Van de Kamp & Lolkema. Dat is belangrijk, ook nieuwe fysiotherapeuten moeten het vak leren.’

Afstemmen

Meneer Kas weet zijn dagen prima te vullen. ‘Ik kook iedere dag en doe boodschappen op mijn scootmobiel. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn vrouw. En samen passen wij op onze kleinzoon van drieënhalf, dat zijn erg fijne dagen.’ Lopen doet meneer Kas tegenwoordig met de ondersteuning van een wandelstok. ‘Ik heb echt moeten leren om hulp te accepteren, want het liefst doe ik alles zelf. En ik weet niet van opgeven, daarom is het ook goed dat Anneleen mij af en toe afremt.’

Meest recente artikelen

‘Feestje bij de kinderfysiotherapeut!’
‘Feestje bij de kinderfysiotherapeut!’

Het zal wennen zijn voor Gosse Kortland (7), die tot voor kort iedere week met kinderfysiotherapeut Merel oefende op zijn schrijfmotoriek. De behandeling, waarin hij veel plezier had, is namelijk afgerond en Gosse schrijft inmiddels netjes met zijn rechterhand.

Lees meer
Revalidatie op maat met de gezelligheid van samen sporten
Revalidatie op maat met de gezelligheid van samen sporten

Eens per week revalideert Herbert Grevengoed met het ‘kneuzengroepje’, zoals de deelnemers zichzelf met een knipoog omschrijven. “We hebben allemaal knieproblemen. In mijn geval is dat slijtage en daarnaast is dit revalidatieprogramma passend voor mij nu mijn chemokuren zijn afgerond.”

Lees meer