Van de Kamp & Lolkema - Logo

‘Effectieve fysiotherapie met belangrijke extra voor thuis’

Nieuwsbericht

Wie een fysiotherapeut nodig heeft, kijkt vaak eerst in zijn eigen woonplaats. Bart Prakken deed dat niet. “Het leek me een goed idee om mijn oud-klasgenoot Johan Lolkema eens op te zoeken. Dat bleek een uitstekende keuze.”

Ze hadden elkaar al gesproken op schoolreünies en het kan zomaar zijn dat dhr. Prakken daardoor aan Johan Lolkema dacht toen hij schouderklachten had. “Na inspanning hield ik last van een brandend gevoel en merkte ik dat mijn schouder minder mobiel was. De oorzaak was me duidelijk: een nieuwe baan als sportinstructeur, waarbij ik veel dezelfde beweging maakte, van laag naar hoog, om de deelnemers te helpen”, vertelt de Harderwijker. Tussendoor herstelde de schouder steeds deels door rustperiodes, maar niet helemaal. Een valkuil. “Omdat ik dit werk maar 2 dagen per week doe, kreeg de schouder steeds 5 dagen rust. Maar een jaar later merkte ik dat ik me had aangewend om mijn rechterarm zo min mogelijk te gebruiken, om zo pijnklachten te voorkomen. Het was achteraf gezien beter geweest om eerder aan de bel te trekken.”

Fysiotherapie en manuele therapie - Van de Kamp & Lolkema - Putten

Dry needling en effectieve oefeningen

De fysiotherapeut in Putten wist welke aanpak de klachten zou verhelpen. “Met dry needling worden spieren kortdurend aangeprikt en dat heeft echt direct effect! Daarbij kreeg ik goede oefeningen om mijn spieren soepel te maken.” De behandeling kon al na 4 afspraken worden afgerond. “De oefeningen blijf ik thuis doen, die zijn erg nuttig.” Ook over de werkwijze rond de oefeningen is dhr. Prakken zeer positief. “Via e-mail heeft Johan me handzame video’s toegestuurd, zodat ik thuis een nauwkeurige instructie kan volgen en de oefeningen correct blijf uitvoeren. Een belangrijk onderdeel van de behandeling.”

Preventie

Met een concreet advies voor op werkplek reikt de fysiotherapeut een structurele oplossing voor het probleem aan. “Preventie naar de toekomst maakte ook deel uit van mijn behandeling. Ik weet dat er meer mensen in mijn vakgebied zijn met dezelfde klacht en heb sommigen al aangeraden om naar Van de Kamp & Lolkema te gaan. Vanuit Harderwijk ben je zó in Putten, er is voldoende gratis parkeergelegenheid en je stapt een moderne, frisse praktijk met een heel compleet aanbod binnen!”

Meest recente artikelen