Van de Kamp & Lolkema - Logo

‘Een wereld van verschil dankzij fysiotherapie’

Nieuwsbericht

Broers Stijn (11) en Joas (12), fanatieke voetballers bij Rood-Wit ’58 in Putten, kregen kort na elkaar vervelende blessures. Moeder Rianne Stoffer vertelt over het sportspreekuur, de effectieve behandeling door fysiotherapeut Aniek en hoe verplicht oefenen ook gewoon heel erg leuk kan zijn.

“De jongens hadden allebei pijn door de combinatie van voetbal en groeien. Eerst Joas en later ook Stijn”, vertelt Rianne. De klachten ontstonden nadat ze op een groot veld zijn gaan spelen. “De loopafstanden en daarmee de lichamelijke belasting zijn dan veel groter. Stijn kreeg vooral last van zijn enkels, terwijl Joas problemen had met zijn achillespees en kuiten.”

Een wereld van verschil dankzij fysiotherapie - Van de Kamp & Lolkema

Sportspreekuur

In eerste instantie keek de Puttenaren het even aan, maar toen de klachten aanhielden, zochten ze hulp. “We zijn toen naar het sportspreekuur bij Van de Kamp & Lolkema gegaan, dat is iedere maandagavond tussen 18.00 en 19.00 uur. Het is een mooie, laagdrempelige manier om klachten te bespreken en te kijken naar de mogelijkheden voor een behandeling.” De fysiotherapiepraktijk in Putten werkt nauw samen met diverse lokale sportverenigingen, wat het gemakkelijk maakt voor ouders en kinderen om snel hulp te krijgen.

Behandeling door fysiotherapeut Aniek

Toen Stijn de praktijk bezocht, begon de fysiotherapeut met een uitgebreid onderzoek. Net zoals ze destijds bij Joas te werk was gegaan. “Aniek keek naar de stand van de voeten en de enkels. Ook deed ze allerlei bewegingstesten, staand op één en op twee benen.”

Het werd al snel duidelijk dat Stijn, net als zijn broer, last had van doorzakken van de enkels. Dit was grotendeels de oorzaak van de klachten. De fysiotherapeut stelde een reeks oefeningen samen om dit aan te pakken. “Wat ik heel mooi vind, is dat Aniek kijkt naar het kind. Ze zorgt ervoor dat het oefenen uitdagend en leuk is. Stijn deed oefeningen in de zaal waar hij echt plezier in had. Voor hem was het een spel.” Ook kreeg hij oefeningen mee voor thuis. “Die deed hij met ons als ouders of met zijn broer.”

Weer lekker voetballen

De moeder van de voetballers is zeer tevreden over de behandeling. Dankzij de goede fysiotherapie kunnen de twee weer lekker voetballen. “Mochten de klachten van Stijn terugkomen, dan kijken we eventueel naar zooltjes. Maar omdat hij nog in de groei is, wachten we eerst af of het lichaam het zelf kan oplossen.” De fysiotherapeut stelde wel voor om sportsteunzolen in de voetbalschoenen te plaatsen, vanwege de slechte kwaliteit van de standaardzooltjes in dit schoeisel. “De aandacht en zorg van Aniek hebben een wereld van verschil gemaakt voor mijn jongens”, besluit Rianne.

Meest recente artikelen