Van de Kamp & Lolkema - Logo

‘Blij dat ze vanmiddag weer naar de fysiotherapeut gaat’

Nieuwsbericht

De oorzaak van de klachten zit waarschijnlijk in een valpartij van vorig jaar. Maar de kleine Jesslyn (5) klaagt niet snel en een half jaar later viel het de IB’er in de kleuterklas op dat het meisje moeite had om rechtop op een stoel te blijven zitten. Een bezoek aan Van de Kamp & Lolkema volgde.

“Op school viel Jesslyns ongemakkelijke zithouding op. Daarnaast ging klimmen op de toestellen in het speellokaal erg krampachtig”, vertelt Jesslyns moeder Renate. “Op advies van school heb ik toen een afspraak gemaakt bij de fysiotherapeut. Tijdens de intake vroeg Merel Bout, de kinderfysiotherapeut, of Jesslyn misschien een keer hard was gevallen. Na even nadenken herinnerde ik me haar valpartij op de parkeerplaats bij de supermarkt. Ze had haar handjes vol en heeft daardoor de klap opgevangen met haar nek en rug.”

Blij dat ze vanmiddag weer naar de fysiotherapeut gaat - Van de Kamp & Lolkema

Fysiotherapie en manuele therapie

Merel constateert dat wervels in de nek en onderrug van Jesslyn vast zitten, waarschijnlijk als gevolg van de val. Stoer als de kleuter is, klaagt ze niet over pijn. “Haar linkerkant beweegt niet lekker mee, waardoor haar linkerbeen veel minder sterk is. Ze compenseert met rechts wat haar niet goed lukt”, legt Renate uit. Merel stelt een traject op, waarbij Jesslyn wekelijks bij de kinderfysiotherapeut traint om haar been weer op kracht te krijgen en daarnaast een aantal keer manueel therapeut Simon Gijsbertsen bezoekt. De manuele therapie is inmiddels bijna afgerond, met het gewenste resultaat: soepele wervels in nek en onderrug. “De kinderfysiotherapie bij Merel gaat voorlopig door, want het duurt wel even voordat de spierkracht weer helemaal terug zal zijn.”

Blij dat ze vanmiddag weer naar de fysiotherapeut gaat - Van de Kamp & Lolkema

Fantasierijke kinderfysiotherapeut

Wat de kleine meid zelf vindt van de bezoekjes aan Van de Kamp & Lolkema? “Voor haar is het bijna een uitje! ’s Morgens op school vertelt ze altijd blij dat ze vanmiddag weer naar de fysiotherapeut gaat”, lacht Renate. “Merel bedenkt leuke, fantasierijke parcourtjes met effectieve oefeningen. Spelenderwijs daagt ze Jesslyn uit om nieuwe doelen te behalen. Merel is een erg fijne therapeut! Ze is open en transparant, overlegt met mij en stelt Jesslyn echt op haar gemak. Hetzelfde geldt voor Simon, ik ben dan ook zeer tevreden over de fysiotherapiepraktijk.”

Meest recente artikelen