Van de Kamp & Lolkema - Logo

Fysiotherapie na corona

Kennisartikel

Fysiotherapie na corona

Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het herstel na COVID. Bij Lolkema & Van de Kamp hebben we de afgelopen jaren meerdere patiënten met langdurige symptomen en fysieke beperkingen geholpen. De fysiotherapie na corona is gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie en energieniveau.

Fysiotherapie en manuele therapie - Van de Kamp & Lolkema - Putten

Veelvoorkomende klachten long-COVID

  • vermoeidheid
  • kortademigheid
  • verminderde spierkracht
  • verminderde algehele fysieke conditie

Persoonlijk behandelplan

Het herstelproces na het coronavirus verschilt per persoon, afhankelijk van de ernst van de ziekte en individuele omstandigheden. De fysiotherapeut brengt uw klachten en beperkingen in kaart en stelt een persoonlijk behandelplan op. Waar nodig schakelen we ook andere disciplines in, zoals een ergotherapeut of diëtist.

Wie doet wat bij coronahersteltraining?

Fysiotherapeut

Denk hierbij niet alleen aan het trainen van uw conditie en spieren, maar juist ook aan training van uw ademhaling. We hebben speciale apparatuur om uw inademingskracht te meten, de ademhalingstechniek zichtbaar te maken en dit waar nodig te oefenen. Ook is er aandacht voor ontspanning, begeleiding in opbouw en educatie.

Ergotherapeut

Vaak zie je dat patiënten over hun grenzen blijven gaan. De ergotherapeut helpt mensen met praktische adviezen binnen hun energiegrenzen te blijven functioneren en op te bouwen.

Diëtist

Optimale voeding en beweging is noodzakelijk voor herstel. De diëtist stelt een persoonlijk (energie- en) eiwitverrijkt dieet op basis van berekende energie- en eiwitbehoefte. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele andere voedingsadviezen en -voorkeuren.

Zorgverzekering

Om herstelzorg corona te activeren, hebt u voor iedere discipline een verwijzing nodig van uw huisarts. Fysiotherapie (maximaal 50 behandelingen), ergotherapie (8 uur) en diëtist (7 uur). Deze zorg moet binnen 4 maanden na uw officiële besmetting starten.

Meer informatie

Bent u op zoek naar professionele fysiotherapie voor het herstel na corona? Onze ervaren fysiotherapeuten helpen u graag.  Neem contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Meest recente artikelen

Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt
Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt

In Putten en omgeving leven honderden mensen met de ziekte van Parkinson. Fysiotherapie helpt hen om de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden. Bij Van de Kamp & Lolkema zijn we aangesloten bij ParkinsonNet, een multidisciplinair netwerk van specialisten. ‘Het is voor mij een uitdaging om te mogen meedenken in mogelijkheden voor mensen met Parkinson’, zegt fysiotherapeut Maaike Hoekstra.

Lees meer
Duizeligheid en fysiotherapie
Duizeligheid en fysiotherapie

Wist u dat er vormen en oorzaken van duizeligheid zijn die met fysiotherapie te verhelpen zijn? Dit geldt met name voor positieduizeligheid (BPPD). Deze duizeligheid wordt veroorzaakt door kristallen in een deel van het evenwichtsorgaan waar deze niet horen. De fysiotherapeut stelt met een korte test vast of het om BPPD gaat en kan u hiervoor snel en effectief behandelen.

Lees meer
Werkplekadvies
Werkplekadvies

Thuiswerken is populair vanwege het gemak en de flexibiliteit. Keerzijde is dat lang niet iedereen in de juiste zithouding werkt. De laatste jaren zien we bij Van de Kamp & Lolkema daardoor een toename van het aantal nekklachten en schouderklachten.

Lees meer