Van de Kamp & Lolkema - Logo

Duizeligheid en fysiotherapie

Kennisartikel

Duizeligheid en fysiotherapie

Wist u dat er vormen en oorzaken van duizeligheid zijn die met fysiotherapie te verhelpen zijn? Dit geldt met name voor positieduizeligheid (BPPD). Deze duizeligheid wordt veroorzaakt door kristallen in een deel van het evenwichtsorgaan waar deze niet horen. De fysiotherapeut stelt met een korte test vast of het om BPPD gaat en kan u hiervoor snel en effectief behandelen.

Duizeligheid en fysiotherapie - Actueel - Van de Kamp & Lolkema

Duizeligheid na ontsteking

Duizeligheidsklachten komen ook voor ná een ontsteking van de zenuw van het evenwichtsorgaan, oftewel neuritis vestibularis. Na genezing blijven patiënten vaak last houden van duizeligheidsklachten, iets dat veel problemen in de dagelijkse praktijk kan geven. Gelukkig is het mogelijk om het evenwichtsorgaan te trainen en zo van deze duizeligheid af te komen.

Gespecialiseerd in duizeligheidsklachten

Hebt u last van duizeligheid? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van duizeligheidsklachten.

Meest recente artikelen

Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt
Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt

In Putten en omgeving leven honderden mensen met de ziekte van Parkinson. Fysiotherapie helpt hen om de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden. Bij Van de Kamp & Lolkema zijn we aangesloten bij ParkinsonNet, een multidisciplinair netwerk van specialisten. ‘Het is voor mij een uitdaging om te mogen meedenken in mogelijkheden voor mensen met Parkinson’, zegt fysiotherapeut Maaike Hoekstra.

Lees meer
Werkplekadvies
Werkplekadvies

Thuiswerken is populair vanwege het gemak en de flexibiliteit. Keerzijde is dat lang niet iedereen in de juiste zithouding werkt. De laatste jaren zien we bij Van de Kamp & Lolkema daardoor een toename van het aantal nekklachten en schouderklachten.

Lees meer
Voetanalyse en loopanalyse
Voetanalyse en loopanalyse

Of u nu sport op hoog niveau of helemaal geen actieve sporter bent: de dynamische voetanalyse en loopanalyse leidt tot het voorkomen én verhelpen van allerlei fysieke klachten. Dit zijn klachten die, vaak zonder dat u het weet, worden veroorzaakt door een afwijking in de voetenstand of het loopgedrag.

Lees meer