Van de Kamp & Lolkema - Logo

Werkplekadvies

Kennisartikel

Werkplekadvies voorkomt nekklachten en schouderklachten

Thuiswerken is populair vanwege het gemak en de flexibiliteit. Keerzijde is dat lang niet iedereen in de juiste zithouding werkt. De laatste jaren zien we bij Van de Kamp & Lolkema daardoor een toename van het aantal nekklachten en schouderklachten.

Werkplekonderzoek - Van de Kamp & Lolkema

Werkplekadvies

Een goede stoel en een goed bureau zijn de basis. Maar is de afstelling wel juist?
De specialisten van Van de Kamp & Lolkema beoordelen regelmatig werkplekken thuis, waarbij ze ook advies geven over de optimale zithouding tijdens het werk.

Beeldschermbril

Behalve door een verkeerde houding worden klachten vaak veroorzaakt door een – voor op de werkplek – niet goed aangemeten bril. Een computerbril is bij uitstek geschikt voor werk binnen 2 meter. Wij werken hierbij samen met Veluwe Optiek, voor oogmeting en het aanmeten van een Ergo® beeldschermbril.

Beoordeling werkplek aanvragen

Hebt u last van nek- en schouderklachten of wilt u graag advies om deze te voorkomen? Neem gerust contact met ons op, wij komen graag bij u langs voor een werkplekadvies. Thuis of bij uw werkgever.

Meest recente artikelen

Duizeligheid en fysiotherapie
Duizeligheid en fysiotherapie

Wist u dat er vormen en oorzaken van duizeligheid zijn die met fysiotherapie te verhelpen zijn? Dit geldt met name voor positieduizeligheid (BPPD). Deze duizeligheid wordt veroorzaakt door kristallen in een deel van het evenwichtsorgaan waar deze niet horen. De fysiotherapeut stelt met een korte test vast of het om BPPD gaat en kan u hiervoor snel en effectief behandelen.

Lees meer
Voetanalyse en loopanalyse
Voetanalyse en loopanalyse

Of u nu sport op hoog niveau of helemaal geen actieve sporter bent: de dynamische voetanalyse en loopanalyse leidt tot het voorkomen én verhelpen van allerlei fysieke klachten. Dit zijn klachten die, vaak zonder dat u het weet, worden veroorzaakt door een afwijking in de voetenstand of het loopgedrag.

Lees meer
Uw baby in een draagzak. Aanrader of niet?
Uw baby in een draagzak. Aanrader of niet?

Een draagdoek of draagzak om uw baby in te dragen. Een groot aantal ouders kiest ervoor. Toch twijfelen ook veel ouders, want hoe draag je je kind op een verantwoorde manier? En is het nu eigenlijk goed voor een baby of juist niet? Het antwoord op deze laatste vraag is een duidelijk ja.

Lees meer