Zorgverzekering 2018: wilt u een goede dekking voor fysiotherapie?

De vergoeding van fysiotherapie verschilt per zorgverzekering. Daarom kan het zeker de moeite waard zijn om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Verzekering voor fysiotherapie?
Alle inwoners van Nederland zijn verplicht om een zorgverzekering (ook wel ziektekostenverzekering) af te sluiten. In Nederland kennen we bij de zorgverzekering een basisverzekering en aanvullende verzekeringen. De kosten voor fysiotherapie worden voor mensen ouder dan 18 jaar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen verzekerden met een chronische aandoening krijgen vanaf de 21e behandeling de kosten vergoed. Heb je een chronische aandoening? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor de vergoeding van de eerste 20 behandelingen. Als je geen chronische aandoening hebt, valt de dekking altijd onder de aanvullende verzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen voor fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat de kosten voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering niet ten koste gaan van uw eigen risico. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen, dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening. Dan worden alle behandelingen vergoed, mits de aandoening op de lijst chronische aandoeningen staat.

Vergoeding aanvullende verzekering per zorgverzekeraar
Fysiotherapie is één van de meest gekozen dekkingen in het aanvullende pakket van zorgverzekeringen. Wil je weten welke vergoedingen er per verzekeraar worden gegeven? Ga naar Independer  voor een volledig overzicht.

Van de Kamp & Lolkema is een PlusPraktijk en heeft contracten met de zorgverzekeraars. Dat is voor u een hele geruststelling. Kies de verzekering die bij u past. Op defysiotherapeut.com  vindt u meer informatie over de aanvullende dekking voor fysiotherapie. Of vraag het aan één van onze fysiotherapeuten.