Van de Kamp & Lolkema - Logo

Uw baby in een draagzak. Aanrader of niet?

Kennisartikel

Uw baby in een draagzak. Aanrader of niet?

Een draagdoek of draagzak om uw baby in te dragen. Een groot aantal ouders kiest ervoor. Toch twijfelen ook veel ouders, want hoe draag je je kind op een verantwoorde manier? En is het nu eigenlijk goed voor een baby of juist niet? Het antwoord op deze laatste vraag is een duidelijk ja.

Het op de juiste manier dragen van uw kind goed is voor:

 

  • De hechting tussen ouder en kind
  • Het geven van een veilig gevoel aan uw kind
  • Onrustige baby’s worden sneller rustig, doordat ze dicht bij u zijn
  • Minder prikkels voor uw baby
  • De baby ‘zit’ rechtop, wat een fijne houding is voor kinderen met reflux
  • Het bevordert de motoriek
  • En het is gezellig!
Baby in draagzak - Van de Kamp & Lolkema

Draagadvies kind

Wilt u graag hulp of adviezen of hebt u vragen over het dragen van uw kind, neem dan gerust contact op met de praktijk. Onze collega Merel is draagconsulent en heeft veel kennis over baby’s.

Meest recente artikelen

Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt
Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt

In Putten en omgeving leven honderden mensen met de ziekte van Parkinson. Fysiotherapie helpt hen om de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden. Bij Van de Kamp & Lolkema zijn we aangesloten bij ParkinsonNet, een multidisciplinair netwerk van specialisten. ‘Het is voor mij een uitdaging om te mogen meedenken in mogelijkheden voor mensen met Parkinson’, zegt fysiotherapeut Maaike Hoekstra.

Lees meer
Duizeligheid en fysiotherapie
Duizeligheid en fysiotherapie

Wist u dat er vormen en oorzaken van duizeligheid zijn die met fysiotherapie te verhelpen zijn? Dit geldt met name voor positieduizeligheid (BPPD). Deze duizeligheid wordt veroorzaakt door kristallen in een deel van het evenwichtsorgaan waar deze niet horen. De fysiotherapeut stelt met een korte test vast of het om BPPD gaat en kan u hiervoor snel en effectief behandelen.

Lees meer
Werkplekadvies
Werkplekadvies

Thuiswerken is populair vanwege het gemak en de flexibiliteit. Keerzijde is dat lang niet iedereen in de juiste zithouding werkt. De laatste jaren zien we bij Van de Kamp & Lolkema daardoor een toename van het aantal nekklachten en schouderklachten.

Lees meer