Kinderen en sporten

Kinderen en sporten

Bij Van de Kamp & Lolkema zijn kortgeleden twee sportprogramma’s voor kinderen gestart, namelijk Move2BFit en Fit4Joy. Wat de trainingen inhouden? Dat leest u hier.

Move2BFit

Trainen in groepsverband, bedoeld voor kinderen die graag lekkerder in hun vel willen zitten door samen letterlijk in beweging te komen. Kinderen met bijvoorbeeld overgewicht, hypermobiliteit, een motorische achterstand of opbouw naar een andere sport kunnen veel baat hebben bij Move2BFit. Per week wordt er een uur getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. “Het programma is gevarieerd. Conditie, kracht en vaardigheidstraining komen aan de orde. En doordat we in een groep aan het werk zijn, is het uiteraard gezellig tijdens de trainingen”, licht kinderfysiotherapeut Dagmar Verschuur enthousiast toe. Denkt u dat Move 2BFit een uitkomst is voor uw kind of heeft u vragen? Neem dan contact  op met de praktijk of mail naar Dagmar@vdkamp-lolkema.nl

Fit4Joy

Het programma Fit4Joy is opgezet in samenwerking met Jong Putten en andere zorgpartijen in Putten. Kinderen van acht tot en met twaalf jaar kunnen deelnemen aan Fit4Joy, een Gecombineerde Leefstijl Interventie. “In een periode van twaalf weken gaan we aan de slag om een gezond gewicht te bereiken. De eerste groep is net gestart. De deelnemers zijn gemotiveerd, ook al vinden de meesten het ook spannend. Maar samen kunnen we veel bereiken. En mede door plezier te maken, komen de kinderen hier behalve fysiek ook emotioneel sterker uit”, vertelt kinderfysiotherapeut Monique van de Kamp.  Wilt u meer weten? Lees hier meer over Fit4Joy.