Van de Kamp & Lolkema - Logo

Kinderen en sporten

Kennisartikel

Kinderen en sporten

Bij Van de Kamp & Lolkema in Putten bieden we een speciaal sportprogramma voor kinderen: Fit4Joy. Deze trainingen in groepsverband zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die graag lekkerder in hun vel willen zitten. Kinderen met bijvoorbeeld overgewicht, hypermobiliteit, een motorische achterstand of opbouw naar een andere sport kunnen veel baat hebben bijFit4Joy.

Dry needling - Van de Kamp & Lolkema

Fit4Joy

Iedere week sporten de kinderen in groepsverband een uur onder begeleiding van een ervaren kinderfysiotherapeut. Het trainingsprogramma is gevarieerd: conditie, kracht en vaardigheidstraining komen aan bod.

Wat is de rol van de fysiotherapeut tijdens de trainingen?

De kinderfysiotherapeut bepaalt de inhoud van de trainingen en begeleidt de kinderen tijdens het sporten. De fysiotherapeut ziet er op toe dat de oefeningen goed worden uitgevoerd en ondersteunt en motiveert.

Voor welke kinderen is Fit4Joy?

Fit4Joy is er voor alle kinderen die lekker willen bewegen en beter in hun vel willen zitten. Specifieke wensen of uitdagingen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee.

Waarom is sporten voor kinderen belangrijk?

Sporten en lichaamsbeweging zijn essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Naast het bevorderen van fysieke fitheid, draagt sporten bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en het leren omgaan met uitdagingen.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over Fit4Joy of het thema kinderen en sporten? Of wilt u uw kind aanmelden? Neem contact met ons op.

Meest recente artikelen

Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt
Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt

In Putten en omgeving leven honderden mensen met de ziekte van Parkinson. Fysiotherapie helpt hen om de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden. Bij Van de Kamp & Lolkema zijn we aangesloten bij ParkinsonNet, een multidisciplinair netwerk van specialisten. ‘Het is voor mij een uitdaging om te mogen meedenken in mogelijkheden voor mensen met Parkinson’, zegt fysiotherapeut Maaike Hoekstra.

Lees meer
Duizeligheid en fysiotherapie
Duizeligheid en fysiotherapie

Wist u dat er vormen en oorzaken van duizeligheid zijn die met fysiotherapie te verhelpen zijn? Dit geldt met name voor positieduizeligheid (BPPD). Deze duizeligheid wordt veroorzaakt door kristallen in een deel van het evenwichtsorgaan waar deze niet horen. De fysiotherapeut stelt met een korte test vast of het om BPPD gaat en kan u hiervoor snel en effectief behandelen.

Lees meer
Werkplekadvies
Werkplekadvies

Thuiswerken is populair vanwege het gemak en de flexibiliteit. Keerzijde is dat lang niet iedereen in de juiste zithouding werkt. De laatste jaren zien we bij Van de Kamp & Lolkema daardoor een toename van het aantal nekklachten en schouderklachten.

Lees meer