Van de Kamp & Lolkema - Logo

Voetanalyse en loopanalyse

Kennisartikel

Voetanalyse en loopanalyse

Of u nu sport op hoog niveau of helemaal geen actieve sporter bent: de dynamische voetanalyse  en loopanalyse leidt tot het voorkomen én verhelpen van allerlei fysieke klachten. Dit zijn klachten die, vaak zonder dat u het weet, worden veroorzaakt door een afwijking in de voetenstand of het loopgedrag.  

 Wilt u ook:

  • meer comfort bij langer staan en lopen
  • verantwoord sporten
  • uw sportprestatie optimaliseren
  • de kans op blessures verminderen
  • optimaal herstellen van blessures?
Sportfysiotherapie- Van de Kamp & Lolkema

Voorkom klachten en optimaliseer uw sportprestatie

Wij maken deel uit van het VSO Netwerk. Een van de voordelen daarvan voor u is dat we voet- en loopanalyses op Olympisch niveau uitvoeren. Ongeacht uw sportniveau zijn een analyse en advies waardevol, ook als u geen klachten ervaart. Een kleine afwijking in de afwikkeling van de voet tijdens het lopen kan serieuze blessures veroorzaken of het herstel van blessures beperken.

Werkwijze voetanalyse en loopanalyse

Tijdens de dynamische voetanalyse en loopanalyse brengen we de voetenstand, het bewegingsgedrag van uw voeten en de invloed hiervan op de rest van uw lichaam in kaart. Zo stellen we vast of vanuit uw voeten een klacht wordt onderhouden of kan worden veroorzaakt.

Minder blessures

Vervolgens ontvangt u een uitgebreid advies, inclusief concrete tips en eventueel oefeningen. Zo optimaliseert u uw voetstand en voetafwikkeling. Hiermee verkleint u de kans op blessures, draagt u bij aan het verhelpen van bestaande blessures én verbetert u uw sportprestaties.

Meer informatie

Wilt u ook uw sportprestaties optimaliseren en de kans op blessures verkleinen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Meest recente artikelen

Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt
Hoe fysiotherapie mensen met de ziekte van Parkinson helpt

In Putten en omgeving leven honderden mensen met de ziekte van Parkinson. Fysiotherapie helpt hen om de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden. Bij Van de Kamp & Lolkema zijn we aangesloten bij ParkinsonNet, een multidisciplinair netwerk van specialisten. ‘Het is voor mij een uitdaging om te mogen meedenken in mogelijkheden voor mensen met Parkinson’, zegt fysiotherapeut Maaike Hoekstra.

Lees meer
Duizeligheid en fysiotherapie
Duizeligheid en fysiotherapie

Wist u dat er vormen en oorzaken van duizeligheid zijn die met fysiotherapie te verhelpen zijn? Dit geldt met name voor positieduizeligheid (BPPD). Deze duizeligheid wordt veroorzaakt door kristallen in een deel van het evenwichtsorgaan waar deze niet horen. De fysiotherapeut stelt met een korte test vast of het om BPPD gaat en kan u hiervoor snel en effectief behandelen.

Lees meer
Werkplekadvies
Werkplekadvies

Thuiswerken is populair vanwege het gemak en de flexibiliteit. Keerzijde is dat lang niet iedereen in de juiste zithouding werkt. De laatste jaren zien we bij Van de Kamp & Lolkema daardoor een toename van het aantal nekklachten en schouderklachten.

Lees meer