Van de Kamp & Lolkema - Logo

Schouderklachten

Van de Kamp & Lolkema

Pijn aan uw schouder? U bent niet de enige. In onze fysiotherapiepraktijk behoren schouderklachten tot de meest geziene klachten. Schouderklachten gaan meestal niet vanzelf over. Gelukkig kunnen onze fysiotherapeuten de meeste schouderklachten goed behandelen.

Waar pijn bij schouderklachten?

De meeste patiënten met schouderklachten ervaren pijn rondom de schouder en/of in de regio tussen de bovenarm en de elleboog. De pijn kan variëren van een continu zeurend gevoel tot heftige stekende pijnen bij ‘verkeerde’ bewegingen.

Schouderklachten - Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Hoe ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten kunnen ontstaan door een veelvoud aan oorzaken, maar de meest voorkomende klacht is de aspecifieke schouderklacht (SAPS). Hierbij treedt er pijn in de schouder op, maar ligt de oorzaak in verkeerde bewegingspatronen of overbelasting. Als bijvoorbeeld de bovenrug stug is en de rug niet goed strekt, kan dit al tot pijnklachten leiden in de schouder. Pijn in de schouder betekent dus meestal niet dat er sprake is van schade aan de schouder. Daarnaast zijn er ook specifieke klachten aan de schouder. Voorbeelden zijn slijmbeursontsteking (bursitis), kalkhaarden (tendinitis calcarea), peesontstekingen (tendinitis) en frozen shoulder (capsulitis).

Wat doet een fysiotherapeut bij schouderklachten?

De fysiotherapeut kan na een gesprek en onderzoek de oorzaak van uw schouderpijn achterhalen. Soms kan het nodig zijn ook nog een echografisch onderzoek te doen om de klacht in kaart te brengen. Schouderklachten zijn vaak goed te behandelen. Het zijn vaak wel klachten waarmee je enig geduld moet hebben. De fysiotherapeut kan afhankelijk van de klachten een behandeling starten met manuele therapie, oefentherapie, shockwave, dry needling of samen met de huisarts kiezen voor een echogeleide injectie.

Schouderklachten - Van de Kamp & Lolkema
Schouderklachten - Van de Kamp & Lolkema

Is een operatie noodzakelijk bij schouderklachten?

Meestal niet. Soms is het noodzakelijk dat de schouder operatief hersteld wordt. Daarna volgt vaak een revalidatieperiode. In dat geval kan de fysiotherapeut u begeleiden naar een optimaal herstel. Voorbeelden van operaties zijn: cuffrepair, labrumrepair, AC-resectie, kapselplastiek.

Fysiotherapiepraktijk van de Kamp & Lolkema werkt nauw samen met in de schouder gespecialiseerde orthopeden van onder meer ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. De therapeuten zijn aangesloten bij een regionaal schoudernetwerk FleGel genaamd. Dit netwerk is ook aangesloten bij het Schoudernetwerk Nederland (SNN).

Schoudertherapeuten

Hebt u pijn aan uw schouder? Of wilt u graag advies en informatie over schouderklachten? Neem dan contact op met één van onze schoudertherapeuten.

Specialisaties bij schouderklachten

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van Van de Kamp & Lolkema in Putten zijn gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Ze bieden een behandelplan op maat bij onder meer hoofd-, nek-, rug-, schouder- en heupklachten. Al onze specialisten in manuele therapie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.

Echografie

Wilt u snel duidelijkheid over mogelijke schade aan spieren, banden en gewrichten?
Echografie is een van de specialisaties van fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema in Putten. Dankzij geavanceerde apparatuur en een speciale opleiding kunnen we in combinatie met ander onderzoek nóg sneller en beter diagnoses stellen.

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode die we bij Van de Kamp & Lolkema in Putten inzetten om pijn en spierklachten te verminderen. De gespecialiseerde fysiotherapeut behandelt zogeheten triggerpoints met dunne naalden.

Maak eenvoudig een afspraak met een fysiotherapeut