Van de Kamp & Lolkema - Logo

Parkinson

Van de Kamp & Lolkema

In Putten en omgeving leven honderden mensen met de ziekte van Parkinson. Fysiotherapie helpt hen om de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden. Bij Van de Kamp & Lolkema zijn we aangesloten bij ParkinsonNet, een multidisciplinair netwerk van specialisten. ‘Het is voor mij een uitdaging om te mogen meedenken in mogelijkheden voor mensen met Parkinson’, zegt fysiotherapeut Maaike Hoekstra.

Wat is de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte die ontstaat in de hersenen. Iedereen kan de aandoening krijgen en als je éénmaal Parkinson hebt, is de ziekte niet te genezen. Wel zijn er medicijnen die klachten verminderen en kan onder meer fysiotherapie helpen om patiënten (en hun naasten) zo goed mogelijk met Parkinson te leren leven.

Parkinson- Van de Kamp & Lolkema
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+

Welke klachten bij Parkinson?

De manier waarop de ziekte van Parkinson zich uit, is bij iedereen anders. Bekende lichamelijke klachten zijn moeite hebben met schrijven, trillende handen en vaker vallen door stijfheid. Daarnaast hebben Parkinson-patiënten bijvoorbeeld ook last van slaapproblemen en neerslachtigheid. De meeste klachten verergeren na verloop van tijd en kunnen veel impact hebben op de kwaliteit van leven.

Welke rol speelt fysiotherapie in de behandeling?

Fysiotherapie helpt mensen met Parkinson om beter te bewegen, hun spieren te ontspannen, de balans te verbeteren en hun algehele lichamelijke fitheid te vergroten. De behandelingen bestaan uit oefeningen en gerichte adviezen over bewegen, lichaamshouding en het zuinig omgaan met energie. Bij de behandeling van mensen met Parkinson werkt de fysiotherapeut nauw samen met andere gespecialiseerde zorgverleners. Naast het lichamelijke aspect is er ook veel aandacht voor emotionele ondersteuning.

Heb ik de ziekte van Parkinson?

Vermoedt u dat uzelf of een familielid de ziekte van Parkinson heeft? Neem dan contact op met uw huisarts. Die zal u eventueel voor verder onderzoek doorverwijzen naar de neuroloog.

Wat doet ParkinsonNet?

Binnen ParkinsonNet werkt Van de Kamp & Lolkema nauw samen met gespecialiseerde zorgverleners met het doel om de kwaliteit van de zorg voor mensen met Parkinson te verbeteren.In totaal zijn er 3900 specialisten: van fysiotherapeut tot neuroloog, van parkinsonverpleegkundige tot seksuoloog en van diëtist tot maatschappelijk werker. ParkinsonNet is een initiatief van het Radboudumc en de Werkgroep Bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

Meer weten over fysiotherapie voor mensen met de ziekte van Parkinson? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Specialisaties bij Parkinson

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Kom jij ons team versterken?

kijk snel op onze vacaturepagina