Chronische aandoeningen
Van de Kamp & LolkemaChronische aandoeningen als perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen), osteoporose en hartaandoeningen komen vaak voor. Fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema helpt met gerichte behandelingen om de symptomen te bestrijden en uw mobiliteit te vergroten.
Wat is perifeer arterieel vaatlijden?
Bij perifeer arterieel vaatlijden, ook bekend als etalagebenen, is sprake van een vernauwing in de slagaders, waardoor er bij inspanning onvoldoende zuurstof naar de benen gaat. Dit leidt tot krampachtige pijn of een doof gevoel in bilspieren, bovenbenen of kuiten. Die pijn verdwijnt in rust, doordat het zuurstofgehalte dan weer toeneemt.
Alle specialisaties onder 1 dak
Korte lijnen met ziekenhuis
Patiënten beoordelen ons met 9+
Welke behandeling bij etalagebenen?
De fysiotherapeut maakt een persoonlijk behandelplan, dat meestal bestaat uit een combinatie van looptherapie en leefstijlbegeleiding. Het doel is om de loopafstand te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. In de eerste fase bezoekt u de fysiotherapeut twee tot drie keer per week. Dit wordt geleidelijk afgebouwd naar een keer per maand. Thuis oefent u ook zelfstandig met bewegen.
Bij de behandeling is meestal ook een diëtist betrokken. Een voedingsadvies op maat is vaak gericht op zoutbeperking.
Wat is osteoporose?
Osteoporose, ook wel botontkalking genoemd, is een chronische aandoening aan het skelet. De botsterkte neemt af en de structuur van botten verandert, waardoor osteoporose-patiënten sneller botbreuken oplopen.
Welke behandeling bij osteoporose?
De behandeling van de gespecialiseerde fysiotherapeut is gericht op meer en veilig bewegen, een betere balans en het vergroten van de botbelasting. Ook leefstijlbegeleiding en voedingsadviezen zijn een belangrijk onderdeel van het persoonlijke behandelplan. Fysiotherapie bij osteoporose helpt botbreuken te voorkomen en zorgt er voor dat een patiënt actief en langer mobiel blijft
Waarom fysiotherapie bij hartaandoeningen?
Bij Van de Kamp & Lolkema helpen we dagelijks mensen die revalideren van een hartaanval, hartoperatie of mensen die lijden aan een chronische hartaandoening. In het laatste geval gaat het onder meer om patiënten met een vernauwing in de slagaders die het hart van zuurstof voorzien.
Wat is hartrevalidatie?
Hartrevalidatie is een speciaal beweegprogramma (individueel of in groepsverband) voor mensen met een hartaandoening. Patiënten worden meestal doorverwezen door de cardioloog. Het beweegprogramma duurt gemiddeld 12 weken en is gericht op fysieke training en de mogelijke belemmeringen hiervoor. De patiënt werkt onder begeleiding van de fysiotherapeut aan herstel, zelfredzaamheid en leefstijlverbetering, zodat de behandeling een duurzaam effect heeft.
Hoeveel behandelingen worden er vergoed bij chronische aandoeningen?
Fysiotherapie bij chronische aandoeningen valt onder de basisverzekering. U betaalt wel het eigen risico. Het aantal behandelingen dat de zorgverzekeraar vergoedt is afhankelijk van de aandoening en uw specifieke situatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Specialisaties bij chronische aandoeningen
Fysiotherapie
Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema kunt u terecht voor de beste fysiotherapeutische behandeling in Putten. Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en constant in ontwikkeling om uw klachten nóg beter te kunnen behandelen.