Virtual Reality training tegen langdurige pijnklachten

Hebt u last van chronische pijnklachten? Bij Van de Kamp & Lolkema vindt u de nieuwste, effectieve manier van pijnbestrijding, zonder de nadelige effecten van medicatie. Onze praktijk biedt namelijk sinds kort Virtual Reality (VR) training.  Als één van de eerste zorginstellingen in Nederland beschikt Van de Kamp & Lolkema over een VR-bril met de applicatie Reducept, een VR-training voor mensen die langdurig last hebben van pijnklachten.


Doel en werking van de VR-training

U leert in een game strategieën aan om pijn beter te kunnen hanteren. Dit gebeurt doordat uw brein pijnsignalen uit het het lichaam anders gaat interpreteren en u hierdoor minder pijn ervaart. U leert uw brein als het ware afleiding van de pijn te vinden. Na verloop van tijd bent u zo getraind, dat u ook zonder VR-bril minder pijn ervaart.

Als u de VR-bril opzet, maakt u een reis door het zenuwstel. Bij elk onderdeel horen bepaalde opdrachten. De gameplay ontleent therapeutische strategieën aan mindfulness, ontspanningstherapie, hypnotherapie, cognitieve gedragstherapie en acceptance and commitment therapie.


Geen medicatie meer nodig

Na succesvolle pilots starten het Radboud Universitair Ziekenhuis in Nijmegen, het Medisch centrum Leeuwarden, de Maartenskliniek, Roessingh, CWZ en Rijnstate met Reducept. Naast ziekenhuizen introduceren ook revalidatiecentra, GGZ-instellingen, fysiotherapeuten en het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam met deze manier van pijnbestrijding. Een nieuwe opvatting is dat VR-instrumenten gaan leiden tot een overgang naar een andere manier van pijnstilling. Medicatie kan dan eventueel verminderd of overbodig worden.

 

Neem contact op
Hebt u al langer dan drie maanden last van pijnklachten? De VR-bril van Van de Kamp & Lolkema kan de oplossing zijn. Met zowel somatisch goed verklaarde pijnklachten als somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK) kunt u voor de VR-training in aanmerking komen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.