Verhelp (rug-)klachten met medische fitness

Bij Van de Kamp & Lolkema kunt u behalve voor fysiotherapie en manuele therapie ook terecht voor medische fitness. Tijdens deze verantwoorde manier van trainen zijn de oefeningen afgestemd op uw specifieke klachten en mogelijkheden. Onder andere voor mensen met lage rug- of nekklachten, RSI/CANS, whiplashtrauma, chronische vermoeidheid of fibromyalgie kan medische fitness uitkomst bieden. Onder voorwaarden worden de kosten van medische fitness vergoed. Vraag naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar.

Trainen onder deskundige begeleiding
Het programma van trainingen is gericht op het op peil houden of verbeteren van uw kracht en conditie. Ook ter voorkoming van klachten is het goed om medische fitness te volgen. Het traject voor medische fitness bestaat uit onder andere een intake (gezondheidsprofiel en risicoanalyse), opstellen van een algemeen trainingsprogramma, deskundig advies en één of twee keer per week trainen onder deskundige begeleiding. U kunt deelnemen aan trainingen in groepsverband, waarbij het trainingsprogramma voor iedere deelnemer persoonlijk is afgestemd. Ook kunt u ervoor kiezen om individueel te trainen. Welke trainingsvorm u ook kiest, de fysiotherapeut is beschikbaar voor u tijdens de training.

Beweegprogramma Rugklachten
Heeft u last van chronische of terugkerende lage rugklachten of instabiliteitsklachten? Dan kunt u gebaat zijn bij ons speciale oefenprogramma voor lage rugklachten. Het doel van dit programma is dat u in staat zult zijn om zonder problemen uw dagelijkse activiteiten te hervatten. De duur van het programma is acht weken met een frequentie van twee trainingen per week.

Één keer in de 8 weken start er een nieuwe groep waarvoor u zich kunt aanmelden, maar wees er snel bij! Op de website vindt u meer informatie over het Beweegprogramma Rugklachten.

Uitbreiding fitnesszaal
In onze fitnesszaal vindt u een ruime keuze aan trainingsapparatuur. De fitnesszaal is in het najaar van 2016 uitgebreid om ook voldoende ruimte te bieden voor  grondoefeningen en loopoefeningen.

Wilt u ook medische fitness of het Beweegprogramma Rugklachten volgen of heeft u vragen? Neem contact op met Van de Kamp & Lolkema.