Ortho DBC Fysiozorgplan

Fysiotherapie van de Kamp & Lolkema heeft een speciaal revalidatieprogramma voor mensen die geopereerd zijn i.v.m. een totale heup, een totale knie, kruisbanden of aan hun meniscus.

In samenwerking met o.a. ziekenhuis st. Jansdal in Harderwijk doen wij mee aan een landelijk revalidatieprogramma om u de beste revalidatie te kunnen bieden.

Het Fysiozorgplan is een landelijk opgezet revalidatieprogramma welke wordt ondersteund door Achmea zorgverzekeringen, maar ook toegankelijk is voor alle andere verzekerden.
Bij dit revalidatieprogramma is het contact tussen de orthopedisch chirurg uit het ziekenhuis en de fysiotherapie praktijk geoptimaliseerd. Daarnaast wordt deze ondersteund door digitale metingen om te zien hoe ver u al gerevalideerd bent.

 

Nieuwe Heup of nieuwe Knie Prothese

Krijgt u een nieuwe heup of een nieuwe knie, dan bent u bij ons aan het goede adres. Door het fysiozorgplan is onze samenwerking met het ziekenhuis geoptimaliseerd. Voorafgaand aan de operatie wordt u door ons getest om te zien hoever u bent met uw gezondheid. Na uw operatie komen wij dan weer zo snel mogelijk bij u langs om u te helpen met de perfecte revalidatie na uw operatie. Binnen 6-9 maanden kunt u weer doen wat u wilt en u heeft in de tussentijd de meest gespecialiseerde zorg gehad vanuit het ziekenhuis en de fysiotherapie.

In het begin werkt u individueel met uw fysiotherapeut aan uw herstel. Als u verder gerevalideerd bent traint u in groepsverband naar uw gewenste niveau.

 

Voorste kruisband revalidatie of Meniscus revalidatie

Heeft u een grote knieblessure en moet u een operatie ondergaan aan uw kruisband of meniscus dan zult u goede revalidatie nodig hebben om weer op uw oude niveau te komen. Met het fysiozorgplan wordt vooraf gekeken wat uw niveau is en waar u weer naar toe wilt. Wilt u weer kunnen sporten of moet u uw dagelijkse activiteiten kunnen doen? Samen met u bekijken wij of dit mogelijk is en wat u kan verwachten.

Na de operatie heeft u direct gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg die u zo snel mogelijk weer op uw niveau krijgt. Dit alles met korte lijnen naar het ziekenhuis en de orthopedisch chirurg.

Voor uitgebreide informatie over het fysiozorgplan kijk op www.fysiozorgplan.nl