Doelgroeptrainingen

Trainen met een aandoening is voor veel mensen moeilijk of beangstigend. Heeft u diabetes, astma, COPD, overgewicht, dan bent u bij ons op het goede adres voor hulp bij het starten met trainen. Tijdens onze doelgroeptrainingen bent u onder begeleiding van een deskundige op het gebied van uw klachten. Onder begeleiding werkt u aan uw gezondheid, samen met anderen met soortgelijke klachten. U leert op een prettige manier, met uw (chronische) aandoening, weer te gaan bewegen.

 

Doelgroepen

Wij bieden specifieke doelgroeptrainingen aan voor cliënten met:

  • Diabetes – bewegen voor meer balans.
  • Astma en COPD – bewegen voor meer zuurstof.
  • Overgewicht – bewegen voor een gezond gewicht.
  • Lage rugklachten – bewegen voor een fitte rug.
  • Reuma en osteoporose – bewegen voor minder beperkingen.
  • Stress en depressie – bewegen voor actieve ontspanning.

 

Het programma

Na een uitgebreide intake en een inspanningstest krijgt u een persoonlijk beweegprogramma met haalbare doelen, afgestemd op uw mogelijkheden en beperkingen. Wekelijks wordt u tijdens de trainingen voorgelicht over gezond en verantwoord bewegen. U wordt deskundig begeleid door fysiotherapeuten die zijn opgeleid voor de specifieke doelgroep.

Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan de afwisseling van oefeningen en aan de sfeer in de groep. Het programma duurt 12 weken en wordt afgesloten met een evaluatie.

Het tarief voor de doelgroeptraining wisselt per zorgverzekeraar en verzekering, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.