Sportfysiotherapie

Na een lange pauze wordt er inmiddels weer volop gesport. Naast alle positieve effecten van sporten, is sporten helaas ook een oorzaak van blessures. Onze sportfysiotherapeuten zijn erin gespecialiseerd om u na een blessure zo snel mogelijk weer verantwoord te laten sporten. 

 

Verantwoord sporten op wedstrijdniveau
Bij verantwoord sporten na een blessure komt meer kijken dan enkel het verhelpen van de blessure. De sportfysiotherapeut kijkt met zijn specifieke kennis onder meer naar de oorzaak van de blessure. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een gebrek aan kracht. De sportfysiotherapeut kan dan met u trainen tot wedstrijdniveau. Zo bent u, behalve medisch fit, zelfs sterker dan vóór de blessure. Dit maakt de kans op een nieuwe blessure vele malen kleiner. Sporten op het niveau dat u gewend was, is dan weer verantwoord.  

 

Geen blessure, toch sportfysiotherapie
De sportfysiotherapeut kan u ook preventief adviseren, zoals middels een loopanalyse, of uw sportspecifieke vaardigheden optimaliseren. Dus ook als u op dit moment geen last hebt van een blessure, kunt u een afspraak maken bij één van onze sportfysiotherapeuten.   

Neem contact met ons op
Zowel binnen als buiten de praktijk hebben wij een groot netwerk van specialisten. Het grote voordeel voor u is dat de benodigde kennis altijd snel ter beschikking is, om uw klachten zo goed en snel mogelijk te verhelpen. Hebt u op dit moment een blessure of wilt u om een andere reden een afspraak met de sportfysiotherapeut maken? Neem contact met ons op.