Shockwave therapie in Putten en omgeving

Shockwave therapie

Shockwave is een behandelmethode bij onder andere hielspoor, verkalking in de pezen en peesontstekingen. Pijnklachten ten gevolge van chronische spier- en peesaandoeningen kunnen uw bewegingsvrijheid behoorlijk inperken. Shockwave therapie is een innovatieve, effectieve methode om pijn te bestrijden. Het behandelt rechtstreeks de bron van de pijn. De therapie stimuleert de stofwisseling en de doorbloeding van de spier of de pees, heeft een positief effect op het herstel en werkt helend bij chronische peesontstekingen. Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema hebben wij al jaren ervaring met shockwavetherapie. We volgen regelmatig nieuwe opleidingen om met de meest recente kennis u te kunnen behandelen.

 

Twee vormen van shockwave therapie

Er bestaan twee vormen van shockwave therapie: Radiale Shockwave Therapie (RSWT) en Gefocuste Shockwave Therapie (FSWT). Beide vormen werken even goed, maar het toepassingsgebied is iets anders. Bij diepliggende pijnpunten wordt eerder gebruik gemaakt van gefocuste shockwave, terwijl voor weefsel tot een diepte van ongeveer 5 cm veelal radiale shockwave wordt toegepast. Bij radiale shockwave therapie kan een groter oppervlak behandeld worden, terwijl gefocuste shockwave therapie zich op één – diepliggend – punt richt.

Bij fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema werken wij met radiale shockwave therapie en boeken daar uitstekende resultaten mee.

 

Shockwave therapie bij Van de Kamp & Lolkema

  • Jarenlang ervaring met radiale shockwave therapie;
  • Korte behandeltijd;
  • Niet pijnloos, maar goed te verdragen;
  • Effectief bij chronische peesirritatie;
  • Herstel mogelijk zonder medicijnen of operatie;
  • Geen symptoombestrijding, maar behandeling van de oorzaak.

 

Hoe werkt shockwave therapie?

Shockwave therapie maakt gebruik van hoge doseringen geluidsgolven. Door toediening van deze geluidsgolven op de plaats van de aandoening, worden chronische irritaties effectief geprikkeld. Die prikkeling verbetert de stofwisseling en de bloedcirculatie, dit heeft een positief effect op het eigen herstellend vermogen van het lichaam. De werking is te vergelijken met die van niersteenvergruizing.

Al direct na de behandeling zal er sprake zijn van pijnvermindering en een verbetering van de mobiliteit.

 

Wanneer is shockwave therapie geschikt?

Shockwave therapie is bij uitstek geschikt voor de behandeling van aandoeningen van pezen en de overgang van spieren naar pezen. Het kan gaan om aandoeningen waarbij ook kalkafzetting voorkomt, maar dat hoeft niet. Het gaat vaak om chronische, hardnekkige en pijnlijke peesontstekingen in de schouder, triggerfinger, knie of hielspoorklachten onder de voet.

Al na de intake (mogelijk met aanvullend onderzoek) zal duidelijk zijn of en hoe uw klacht met shockwave therapie behandeld kan worden.

 

De behandeling bij Van de Kamp & Lolkema

Eerst wordt er een speciale gel op de te behandelen plek aangebracht. Het behandelpistool wordt over de gel bewogen en genereert hoorbare geluidsgolven die als trillingen in het lichaam doordringen. Een behandeling duurt tussen de vijf en vijftien minuten. Afhankelijk van de klachten, wordt een behandeling zes keer herhaald, meestal met een interval van een week tot twaalf dagen.