Craniofaciale therapie in Putten en omgeving

Craniofaciale Therapie

Craniofaciale therapie – CRAFTA – is een internationaal erkende behandel- en onderzoeksmethode die zich in de eerste plaats richt op de schedel, het kaakstelsel, het hoge nekgebied en het zenuwstelsel van het hoofd. In tweede instantie is er tevens aandacht voor de wervelkolom, de schouder en de heup.

Bij fysiotherapie van de Kamp & Lolkema wordt craniofaciale therapie gegeven door een manueel therapeut welke extra is opgeleid om specifieke klachten als hoofdpijn, gezichts- en kaakklachten te kunnen behandelen. Bij deze klachten is het vaak lastig een oorzaak te vinden, maar door middel van uitgebreid onderzoek door onze craniofaciaal therapeut kunnen klachten als tandenknarsen/klemmen, spanningshoofdpijn en pijn in het aangezicht goed geanalyseerd en behandeld worden.

 

De behandeling

Door middel van een vraaggesprek of een invulvragenlijst en een eerste onderzoek wordt het probleem geanalyseerd, waarna de craniofaciaal therapeut een behandelplan opstelt. De craniofaciale therapie bestaat deels uit manuele therapie en oefeningen, en deels uit een begeleidingsprogramma. Dit begeleidingsprogramma richt zich specifiek op uw persoonlijke situatie en omvat tips en adviezen op het vlak van beweging, levensstijl en pijnvermindering in het dagelijkse leven. Bij craniofaciale therapie kan fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema samenwerken met andere specialisten in de regio, bijvoorbeeld de huisarts, tandarts, KNO arts, neuroloog of psycholoog.

 

Craniofaciale therapie bij Van de Kamp & Lolkema

  • Samenwerking met specialisten in de regio;
  • Deskundige tips en adviezen;
  • Onder meer bij aangezichtspijn, hoofdpijn, tandenknarsen en andere kaakgerelateerde problemen.

 

Kaakklachten

Kaakklachten komen regelmatig voor en kunnen veel pijn geven in het aangezicht. De craniofaciaal therapeut is speciaal geschoold in tandheelkundige aspecten en kan de kaak uitgebreid onderzoeken en bekijken of bijvoorbeeld het kaakgewricht wel goed zit. Behandeling van de kaak is voor veel mensen nog onbekend, maar het is zeker waard om hier naar te laten kijken bij acute of langdurige kaakklachten. Ook bij tandenknarsen of onverklaarbare tandpijn kan craniofaciale therapie een oplossing of verlichting bieden.
Voor craniofaciale therapie werkt fysiotherapie Van de Kamp & Lolkema samen met verschillende tandartsen uit de regio om de kaakklachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

 

Hoofdpijnklachten

Craniofaciale therapie is een belangrijke behandel- en onderzoeksmethode bij de behandeling van hoofdpijnklachten. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, hij kan vanuit de nek voortkomen – dit wordt cervicogene hoofdpijn genoemd – of een neurale oorzaak hebben, zoals bij migraine het geval is. Spanningshoofdpijn kent weer een andere oorzaak, namelijk een overmatige spanning in de gezichts- en/of nekspieren.

Hoofdpijn of nekklachten kunnen een grote beperking geven in het dagelijks leven. De craniofaciaal therapeut onderzoekt waar de hoofdpijn vandaan komt en hoe deze het best te behandelen is. Door middel van specialistische technieken die speciaal voor de craniofaciale therapie zijn ontwikkeld, kan de therapeut de probleemgebieden aanpakken zodat u sneller en beter herstelt van uw klachten.