‘Samen staan we sterk’

‘Samen staan we sterk’

“In de fysiotherapie ben je nooit uitgeleerd.” Dat zegt gespecialiseerd schoudertherapeut Erik van Laar. “Bij Van de Kamp & Lolkema zijn we altijd in ontwikkeling, om de beste zorg volgens de laatste inzichten te kunnen garanderen.”

Kwaliteitsverbetering door samenwerking met FleGel

Eén van de manieren waarop de therapeuten van de Puttense fysiotherapiepraktijk zich ontwikkelen, is door actief lid te zijn van paramedische zorggroep FleGel. Deze multidisciplinaire organisatie gaat namens haar leden met zorgverzekeraars, verwijzers, ziekenhuizen, gemeenten en provincies om de tafel zitten. Diverse regionale praktijken, waaronder fysiotherapiepraktijken, zijn aangesloten bij de zorggroep.

FleGel houdt zich onder andere bezig met het afsluiten van betere contracten met verzekeringsmaatschappijen, het nauwer samenwerken met specialisten en het hebben van inspraak bij gemeentes, als het gaat om de zorgkwesties. Het doel van FleGel is om zo de chronische zorg, eerstelijns revalidatie en preventie in de regio Noord-West Veluwe en een deel van Flevoland te coördineren en uit te voeren, met als resultaat de kwaliteit van zorg, de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van patiënten te verbeteren.

Fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema is lid van FleGel sinds de oprichting. “Door intensief samen te werken met praktijken, huisartsen en orthopeden uit de regio, verbeteren we onze zorg en het zorggemak voor onze patiënten. ‘Samen staan we sterk’  is een credo dat op dit initiatief van toepassing is”, licht Johan Lolkema, mede-eigenaar van de fysiotherapiepraktijk, toe.

Belangrijke voordelen voor u als patiënt

FleGel staat als een keurmerk voor kwaliteit en patiëntgerichte zorg. Er zijn korte lijnen met huisartsen en orthopedie. Daarnaast wordt de diagnostiek, eventueel in combinatie met echografisch onderzoek, aanzienlijk versneld. Behandelplannen worden opgesteld op basis van de nieuwste inzichten en worden voor iedere patiënt op maat gemaakt.

Verschillende specialismen

De teamleden van Van de Kamp & Lolkema zijn betrokken bij de verschillende specialismen binnen FleGel, zoals knieproblematiek, geriatrie, oncologie en schouderproblematiek. “Een groot voordeel van het schoudernetwerk van FleGel vind ik dat je in een intercollegiale groep veel leren kunt van elkaars kennis. Kennis is mooier als je die deelt. Mede dankzij de nauwe banden met huisartsen en specialisten bied je als FleGel schoudertherapeut de patiënt zorg op een hoog niveau”, aldus Erik van Laar.

Voor meer informatie over FleGel en de gespecialiseerde schoudertherapeut neem u contact met ons op.