Nauwkeurige pijnbestrijding door echogeleid injecteren

Hebt u last van uw schouder en vermoed u een slijmbeursontsteking? Of hebt u al langer last van gewrichtsklachten of peesproblemen? Bij veel patiënten is deze pijn weg te nemen door middel van een injectie.

Johan Lolkema en Erik van Laar van fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema zijn een samenwerking aangegaan met huisartsen Dider Vermaas en Jan Meulenaar op het gebied van echogeleid injecteren, waarbij, zoals de naam al aangeeft, een injectie wordt gezet terwijl middels een echo de exacte plek te zien is. Echogeleid injecteren wordt uitgevoerd in gezondheidscentrum Da Costa, waar zowel Van de Kamp & Lolkema als beide huisartsen zijn gevestigd.

Voordelen voor u
Echogeleid injecteren biedt belangrijke voordelen. Door gebruik van een echo-apparaat kunnen injecties ter pijnbestrijding zeer nauwkeurig worden gezet voor een optimaal resultaat. De samenwerking met de huisarts draagt bij aan een vlotte, exacte diagnose. Ook scheelt het u als patiënt een hoop heen en weer rijden van de huisarts naar de fysiotherapeut en weer terug.

Injecties ter pijnbestrijding worden met name gezet in schouders, knieën, heupen, vingers, polsen en voeten. De keuze voor een injectie wordt altijd gemaakt in samenspraak met uw huisarts, in verband met onder meer eventueel medicijngebruik.

Bent u benieuwd of een injectie ook úw pijnklachten kan wegnemen? Neem gerust contact op met fysiotherapeuten Johan Lolkema of Erik van Laar.