Kinderbekkenfysiotherapie verhelpt vervelende klachten

Wist u dat:
… Urineverlies in de top 3 staat van traumatische gebeurtenissen voor kinderen?
… Kinderen doorgaans zindelijk moeten zijn wanneer zij gaan starten op de basisschool, maar 25-30% van de kinderen dan nog niet zindelijk is?
… Bedplassen op de leeftijd van 5 jaar nog bij 15% van de kinderen voorkomt?
“Daarom is het erg belangrijk dat kinderen hiervoor de juiste hulp aangeboden krijgen”, vertelt kinderbekkenfysiotherapeut Joyce Greefhorst.

Kinderbekkenfysiotherapie bij Van de Kamp & Lolkema

Joyce behandelt kinderen met problemen rond onder meer zindelijkheid en buikpijn. Klachten waarmee zij met name te maken krijgt, zijn:

  • niet zindelijk worden;
  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • terugkerende blaasontstekingen;
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • buikpijn.

“Deze problemen op het gebied van zindelijkheid kunnen onder andere worden veroorzaakt door het niet goed functioneren van blaas, darmen en/of buik- en bekkenbodemspieren”, licht de gespecialiseerde kinderbekkenfysiotherapeut toe. “Tijdens de kinderbekkenfysiotherapie besteden we vooral aandacht aan het houdings- en bewegingsapparaat en de bekkenbodemspieren.”

De behandeling

Waaruit de behandeling bestaat? “Na een uitgebreide intake en het onderzoek stellen we indien gewenst een behandelplan op. De behandeling sluit altijd aan bij de belevingswereld van het kind. We zetten diverse therapievormen in, we geven bijvoorbeeld uitleg over klachten en het ontstaan ervan, inclusief gedrag en motivatie van zowel het kind als de ouders of verzorgers. We bieden ook inzicht in het plas- en/of poepprobleem en de werking van het blaas- en darmsysteem. Verder zijn er oefentherapie en adviezen over eten, drinken, bewegen en een juiste toilethouding.”

Neem contact op met Van de Kamp & Lolkema

Hebt u vragen over (kinder)bekkenfysiotherapie? Kinderbekkenfysiotherapeut Joyce Greefhorst en bekkenfysiotherapeut Anneke ter Haar vertellen u graag meer. Neem gerust contact op.