Vitaal ouder worden 

Hebt u bij het ouder worden ook last van toenemende moeite met dagelijkse handelingen als traplopen, opstaan uit een stoel en uit bed komen? Dit komt veelal doordat het ouder worden gepaard gaat met een natuurlijke afname van spiermassa en kracht. Op den duur kunnen deze beperkingen een belangrijke barrière vormen om zelfstandig te blijven wonen. Maar er is goed nieuws: u kunt dit doorbreken.

Krachttraining en voedingsadvies op maat
Net als vorig jaar start in oktober het leefstijlprogramma Putten Vitaal. Dit programma is bedoeld voor 65+’ers. Het programma duurt 12 weken en bestaat uit een combinatie van krachttraining en voedingsadvies op maat. De krachttraining vindt 2 keer per week plaats in een groep, onder leiding van een fysiotherapeut. Voedingsadvies krijgt u zowel individueel als in groepsbijeenkomsten. Hierbij geeft een diëtist u advies op maat, om per hoofdmaaltijd voldoende eiwitrijke voeding te consumeren. Dit is belangrijk voor behoud of ontwikkeling van spiermassa.

 

Ondersteund door huisartsen
Als deelnemer merkt u al snel dat u sterker en fitter wordt en gemakkelijker beweegt. Putten Vitaal, ontwikkeld vanuit ProMuscle, wordt aangeboden door Fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema in samenwerking met Diëtistenpraktijk Santé en krijgt brede ondersteuning vanuit de huisartsenpraktijken.

Meer informatie
Behalve nuttig zijn de bijeenkomsten altijd prettige, sociale momenten en mede daarom een aanrader. Dankzij financiële steun van de gemeente Putten kunnen we de training aanbieden voor een bijdrage van slechts 20 euro per maand. Consult bij de diëtiste valt onder de basisverzekering (gaat af van het eigen risico). 

Start en intake: woensdag 14 oktober, 10.30 uur.
Trainingstijden: maandag, 14.00 – 15.00 uur en donderdag, 11.30 – 12.30 uur.
Meer informatie en aanmelden: telefonisch via 0341-357750 of vul het contactformulier in,